onsdag 23 maj 2012

Det är så himla, himla typiskt!!!!


När Björn har åkt till land -  så hittar jag inte glasögonen när jag stiger upp!
Linserna?
 Hur få i dom utan glasögon undrade ett blindstyre desperat i morse.

8 kommentarer:

  1. Med risk att råka illa ut i debatten undrar jag om det finns genusskillnader vad gäller att förlägga saker. Min sambo förlägger ofta saker som just glasögon, men även bilnycklar och hennes plånbok ligger ofta risigt till. För min egen del är det oftast verktyg och liknande. Det alltid längst tid att hitta ledhylsnyckel nummer 13 eller oljesprayer och allt vad man nu behöver för stunden än att fixa det man ska. Fast sambon har en otäck förmåga att veta var just de sakerna jag letar efter finns. Ännu värre är att hon alltid hittar mej när det är "något tungt som ska lyftas". Jag vet inte hur hon bär sej åt. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Skogis, du berör min ömmaste punkt; jag hittar inte saker.
    Jag försöker inbilla Björn att det beror på att jag alltid har huvudet fullt av livets mycket viktigare världsproblem och hur de ska lösas + att jag oftast inte lever i nuet, utan är redan på väg nånannanstans just i ögonblicket då jag lägger ifrån mig glasögon, nycklar, plånbok, bilnycklar och annat.
    Jag hittar också saker på fel plats, typ solglasögon i frysboxen, och plånboken i badrumsskåpet.
    Och det har INTE med åldern att göra!!!
    Jag har varit likadan hela livet.
    Björn däremot har allt på plats - hans sjöbod är ett mönster av pedanteri med kastspön, spikar, linor och allt annat i raka linjer.
    Det är verkligen märkligt eftersom han aldrig ser när det behöver städas!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Städas?? Det sköter väl sej själv? Eller har jag missat nåt där? Skogis.

      Radera
  3. Kanske din sambo också har extremt mycket världsproblem att lösa??

    SvaraRadera
    Svar
    1. I hennes fall är det mer det där med stick o virk. Men där är hon stenhårt koncentrerad. Lite svår att få kontakt med, emellanåt. Fast hon menar att det är samma sak med mej vid datorn och andra mer viktiga sysselsättningar. Men så blir det väl med åren. Man kan väl säga att det är lite som med det gamla paret som inte hade gått ut tillsammans på flera år. Förutom den gången när köksspisen exploderade. Skogis.

      Radera
  4. Hahaha-ha, jo känns igen! När fiskade häromkvällen satt jag och styrde, medan Björn pekat ut riktning och stod i fören och la ut näten. Plötsligt var jag låååångt borta i min egen värd, och ja, det blev lite sigge-cirkus av hela ceremonin....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sånt händer, ja. Hoppas ni inte trasslade in er i näten eller nåt. Liknande händer ofta när man kör bil på en väg man alltid har kört, hem från jobb t.ex. Så vill man kanske en dag prova en annan väg, men "vaknar upp" långt senare med att ha kört den vanliga vägen i alla fall. Tänker på annat än var jag skulle köra. Ryggmärgsreflexer, kanske. Sägs det inte att män bara kan ha en sak i huvudet åt gången? Jag tror att jag kan ha två, men jag är inte helt säker. (Vad var det nu jag skriver om, egentligen). Skogis.

      Radera
  5. Utbildade en gång kollegor på SAS i emergency awareness, och varnade för detta kända faktum.
    En känd orsak till incidenter givetvis, det är därför flyget är så checklist-styrt. Kanske borde ha en och annan checklista i vardagslivet också!?

    SvaraRadera