fredag 25 maj 2012

Här är min barndoms negerdocka,


som vi flickor revs och slogs och bets för på lekis i Ystad.
Annars älskade jag mest min nall-nall, och förstås min "snyt".
Snyten var en näsduk som jag skruvat ihop ena hörnan på, sen tvinnade jag denna hörna ömsom mot örat, näsan och i vänster handflata tills jag......zz...föll........zzzzzzzzzz....i .....trance....zzzzZZZZZZZ.
Rekommenderas-
Istället för sömnpiller.

7 kommentarer:

  1. Kommer inte ihåg vad jag själv hade. Ingen negerdocka dock. I släkten har det förekommit ett antal snuttefiltar av högst varierande sort. Helt förkastligt ur dagens hygieniska standard. Det var alltid gråt och tandagnisslan när dessa bakteriehärdar skulle tvättas. Oftast fick de bli ifred. Men såvitt jag vet blev ingen unge sjuk på grund av dessa. Kanske blev ungarna härdade och mer motståndskraftiga mot allehanda bakterier och smittor när de blev mer exponerade för allt otyg som finns. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Absolut, dagens hysteri med plasthandskar har gått till överdrift. Om alla levde som livmedelsverkets inspektörer skulle vi dö om nån nyste på oss. Hysterin är däremot livsfarlig, lite skit rensar faktiskt magen.....

    SvaraRadera
  3. PS Är du uppe FÖRE tio idag, Reveljen??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha-ha... så det kom du ihåg. Det är så att jag har arbetat kontinuerligt treskift sen 1978. Det innebär i mitt fall att jag måste gå upp kl. 04:00 några ggr. i månaden. Så är fallet idag och hela helgen. All övrig tid är jag sjusovare. Om nu gårdisarna tillåter det. Skogis.

      Radera
  4. Det är så gött att slumra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se nytt svar under Ditt inlägg om Din barndoms tid i Ystad.Glad Pingst!Katinka Glahd.

      Radera
  5. Själv gillade jag inte dockor, men hade nallar av alla kulörer. Är det tillräckligt PK? ;-)

    SvaraRadera