fredag 25 maj 2012

AVGÅ VÄRDELÖSA ASK!!


Finland, Norge och Danmark - alla är dom bättre än Sverige på att klara upp bostadsinbrott. Finland reder upp 22 - 26 procent, Norge 15 procent och Danmark 7, medan Sverige ligger på bananrepubliksnivå med 4 procent.
Budskapet till de kriminella är att det INTe lönar sig att begå brott här, sägerpolisen i Helsingfors.

De låga svenska siffrorna förklarar svensk polis med - HÄPP!:
Organisationsförändringar inom polisen.

Budskapet i Sverige? Det ska löna sig att begå brott.


svd sydsvenskan







3 kommentarer:

  1. Jag vet inte om jag vågar ge mej in i det här. Det kan bli en alltför lång och alltför engagerad kommentar om jag inte kan sansa mej. Jag har en del "hatobjekt" utöver det med den uppenbara misshushållningen av Sverige, administrerat av regeringen med stödpartier. Sättet som polisen styrs är en av dem. Det verkar som om att uppfylla uppsatta statistikmål är överordnat normalt polisarbete. Och att de poliser som försöker hålla ordning och/eller försöker ta fast brottslingar måste tänka i första hand på att inte ta i för hårt eller jaga brottslingen för mycket eller för länge. Vederbörande kan ju bli stressad eller bli skadad. Då måste polisen i fråga valsa runt i media på ett negativt sätt och utredas fram och tillbaks av sina överordnade. De måste nog hela tiden se till att absolut inte göra något som helst fel. Att sen polisen inte borde utredas av sina egna tycker jag borde vara en självklarhet för objektivitetens skull. Trafiklagstiftningen är en annan sak jag också har starka åsikter om. Att ersätta verkliga poliser i trafiken med fartkameror t.ex. Mycket kan man säga om detta, inte minst om statistiken som backar upp dessa kameror. En kamera gynnar alla de som vet var de finns och påverkar i stort sett bara hastigheten framför kameran. De som vill köra som galningar väljer givetvis andra, ännu sämre vägar. Eller gör sej oidentifierbara på olika sätt. En polisbil som glider med trafiken påverkar hela beteendet som chansartade omkörningar, avstånd mellan fordon och allmänt drullig körning. Jag är medveten om att det kanske blir dyrare på kort sikt. Men kamerorna är banne mej inte heller gratis, (halv miljon stycket, enligt uppgift), plus hanteringen av alltihop. Allt inräknat är jag ganska övertygad om att det hade blivit bättre och kanske t.o.m. billigare med poliser ute på vägarna i målade fordon, givetvis. Det fanns förr något som hette paragraf 34, tror jag det var. Handlade om att visa hänsyn mot dom uppehåller sej på eller invid vägen eller bor invid den. Om alla hade kört efter den hade det inte behövt petats i alla bagateller i körningen. Är det någon som har undersökt hur mycket av uppmärksamheten på omgivningen som går förlorad när man ska hålla reda på alla skyltar, hastighetsbegränsningar och hastighetsmätare. :Jag får nog stanna där innan dammluckorna står på vid gavel. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Instämmer!
    När det gäller polisen så är jag säker på att varje polisman gör sitt allra bästa efter de omständigheter som politiker och högsta ledning serverar dem. Så ser det sorgligt ut i Sverige idag.
    Samma sak med t.ex lärare - hur sjutton ska de kunna göra det de är bra på när de som beslutar om ramarna i deras arbete lever på en annan planet?
    När jag flög förut så hade vi samma moment 22, vi som visste, kunde, såg, hörde och hade erfarenhet av flyget och direktkontakt med alla passagerare, såg nya chefer som skulle uppfinna hjulet igen, komma och gå. Management by fear och totalt avskärmande från "gräsrötterna" som "inget begrep" och aldrig "hade hela bilden". Vi blev alla sjuka, bettskenor, högt blodtryck, stressjukdomar osv.
    Det är en gåta för mig att världen inte kommit längre när det gäller ledare och ledarskap ute i verkligheten, när det finns så många kloka teorier att tillgå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är baske mej inte lätt att förstå. En teori kan vara att det är alltför ofta fel sorts människor för det jobbet som är äregiriga och har drivkraft att söka chefsjobb. Eller kommer från miljöer där deras föräldrar är chefer. Sant är, som jag också ser det att många problem i världen, och på företag, vilar tungt på ledningen. Chefer i mellanposition som känner sej tvingade att göra som deras chef säger. Och ofta, mer eller mindre glatt, sparkar neråt. Annars "passar de inte i organisationen" och får gå. Mer och mer idag skräms medarbetare på alla nivåer att foga sej och göra som chefen vill, annars! Bara det att skriva på alla policys, typ "vi ska vara positiva till etnisk mångfald" och mycket mer. Att bryta mot något innehåll som man har satt sitt namn under kan ju i värsta fall innebära avsked. Eftersom allt är en tolkningsfråga så är man helt utelämnad åt arbetsledningen. Så man håller käft, helt enkelt. Nu ska ju till och med facket jaga en så man inte säger och tycker fel saker. Det är som extra salt i såren ens egna inbetalda pengar som bekostar det hela. Är det konstigt att snart sagt hela samhället står en upp i halsen. Skogis.

      Radera