lördag 21 april 2012

Historiker på SVT gav mig the creeps.



Dessa svenska "experter" som dyker upp som ogräs i rabatten, och uttalar sig med all sin nitiska självgodhet om Breivik får mig att fullständigt förtröttas.
Igår satt en historiker på SVTs Aktuellt helt uppriktigt och ställde Anders Behring Breivik jämte Hitler och Mussolini.
Och pekade samtidigt helt skamlöst ut den rädsla som finns idag för islamismen, och dess hårdföra diktatoriska politik och grymheter mot oliktänkande - mot massutrotningen av judar.
Missförstå mig inte, det blodbad Brevik utsatte sina landsmän för är outhärdligt, obegripligt bestialiskt och det finns heller inte en enda förmildrande omständighet.
Men.
Det vände sig i magen.
Och jag skäms inför alla de miljoner människor som idag plågas, torteras, förtrycks och dödas i islams namn i Syrien, i Egypten, i Somalia, i Iran, i Irak, i Afghanistan.....
Den beskäftige islamförhärligande historikern som jag tyvärr inte minns namnet på och inte heller hittar på SVT-play, utmålar dem som icke-offer, spöken, och en del av det som vi i väst hittar på för att vi är faschister, rasister och islamofober.


1 kommentar:

  1. Ja, de kan inte ställa honom bredvid de två dokumenterat värsta massmördarna, Mao och Stalin, för då skvätter det på dem. För protokollet så kommer den österrikiske korpralen först på tredje plats. Jag skriver dokumenterat då man inte hade folkbokföring då Djingis khan, Muḥammad ibn ‘Abdullâh med flera härjade som värst.

    Men låt dem hållas, det kanske vill till att vi blir både fascister och rasister för att få en ände på det politiska vansinnet. Islamofober blir vi aldrig då fobi är en obetingad rädsla och islam är dessutom ingen religion, det är en ideologi med religiösa inslag. Alternativt då de börjar peka ut gemene man så kanske jätten vaknar och reagerar.

    Heaven has no Rage, like Love to Hatred turned,
    Nor Hell a Fury, like a People scorned.

    SvaraRadera