fredag 27 april 2012

Glorian sitter på sniskan på kyrkans män i Malung.


17 gömda romer, varav elva barn, greps vid en razzia i Malung och förpassades ut ur landet till Serbien. Det var tre familjer som polisen utan förvarning slog till mot .
Ingreppet väcker starka känslor i Malung.
Familjerna kom till Malung under förra året. De har hållits gömda och har fått hjälp med sitt boende och uppehälle sedan de nekats uppehållstillstånd i Sverige. Barnen har gått i skola.
Kyrkoherden ifrågasätter tillvägagångssättet.
-Nog finns det en hel del att önska, framför allt när det gäller hantering som  man utsätter barnen  för, att jaga upp dem och hålla dem uppe långt in på natten. Det måste skapa en hemsk otrygghet för dem, säger kyrkoherden.

Polisen? Undrar så varför kyrkoherden förväntar sig varmare och tryggare hantering av barnen från svenska myndigheter, än av barnens egna föräldrar.
 Som utsätter sina barn för den enorma påfrestningen att leva illegalt i ett land, med utvisningen hängande över dem som ett evigt svart moln?
Och är det verkligen inte grymt hyckleri av kyrkans män och kvinnor att bädda in familjerna i falska förhoppningar, och fri försörjning och skenbar omsorg.
Som bara, bara förlänger plågorna för människor, när det beslutats att inte finns någon framtid här för dem.

DT

3 kommentarer:

  1. Helt OfT men här har vi som omväxling en skärp amerikanska som avhandlar nästan exakt på pricken samma situation som vi har i Sverige: http://www.youtube.com/watch?v=tXMUCmU2evI#!

    SvaraRadera
  2. Ungefär som sommarkatter,för vissa kul en tid sedan någon annans ansvar:-/
    Evamarie

    SvaraRadera