lördag 3 mars 2012

Låt oss visa vad vi tycker om dagens politiker - bojkotta valet. Stanna i sofforna 2014.


Ta nåt lugnande. Och läs sen.

Kommunens bokslut gav ett överskott på 34 miljoner 2011. Men på Åshaga vårdboende i skånska Hjärnarp gjorde man av med 100 000 kronor för mycket bland annat genom att vara frikostigare mot de boende än vad kommunens kostpolicy föreskriver.
Det som gäller för de gamla nu är
#Inget smör på skorpan till förmiddagsfikat
#Tranbärsdryck eller Proviva bara om sjuksköterskan har ordinerat det
#Välling i stället för gröt på morgonen bara på ordination
#Indraget fruktfat
Det har gått så långt att personalen köper in smör till de gamla för egna pengar. Enda chansen numera att få en frukt är om man har blivit ordinerad diabeteskost eller om man vill byta ut sin efterrätt.

En kommun med ett överskott på 34 miljoner?!?
Har dom tappat förståndet?
Är politikerna i Hjärnarp grymma sadister?
I vilket fall.
Såg ett inslag på TV igår inför Frankrikes presidentval, där en man sa -vi är så äcklade av politikerna, att vi vägrar rösta.
Kanske alla vi svenskar ska följa de modiga fransmännen.
Det skulle sätta Sverige på kartan - jag lovar!

HD

3 kommentarer:

  1. Då ska ni veta att de åldringar som idag bor på Åshaga i Hjärnarp,under 70-talet mer eller mindre inkorporerades av Ängelholm.Som då var en liten stad på obestånd...Motsatsen var de rika kringliggande kommunerna,som nu får betala priset för denna kriminella handling.
    I takt med att högmodet växt bland Moderaterna,som efter införande av en form av diktatur,har stadens alla samhällsfunktioner försämrats.Deras system bygger från ovan på,att korruption betalar sig..Man skryter också om att man har landets lägsta kommunalskatt.Förtiger däremot att alla deras olika kommunala avgifter,ligger på rekordnivå i landet.Med andra ord tar man igen på karusellen,vad man förlorar....
    Just nu är det de gamla och sjuka (som lyckats få en vårdplats),som får betala priset för denna orättvisa fördelning.Men i detta Ängelholm får de ekonomiskt lägst stående vara tacksamma,att ha tak över huvudet 2012...

    SvaraRadera
  2. Bra talat, Lars!Skammens färg är blå.

    SvaraRadera
  3. Hmm. jag är inte säker på att det är rätt väg att gå - att avstå från att rösta... /Christian

    SvaraRadera