lördag 3 mars 2012

Hög tid att vända kosan norrut.

Många åker till Frankrike och Italien för kulinariska upplevelser.
Men inte lika många reser till Lule älvdal.
Fel, fel, fel.
Det finns en enorm potential i matlänet Norrbotten, som har mycket har mer att erbjuda än midnattssol och ishotell.
Även om det är stort.
Lyssna bara:
Hjortron, åkerbär, fjällröding, löjrom, tunnbröd, lax, torkat renkött, älgstek ...

Trots att jag rest över hela världen och ätit mig igenom varje lands bästa menyer, så är mitt absolut mest oförglömliga matminne från Jukkasjärvi.
På Ishotellets krog inmundigaded jag en fjällröding så len och saftig och himmelsk, med ett potatismos som tillagats med smör, grädde och cheddarost.... ett klimax som slår allt annat i matväg.
Så heja, heja, heja Norrbotten, Sveriges nya matmekka.
Efter skärgården.

NSD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar