måndag 20 februari 2012

Vi behöver desperat en svensk ursprungsmedborgarrättsrörelse i Sverige.





Delar av en insändare i DN i fredags:
-"Jag var på apoteket. Före mig i kön stod en person med heltäckande slöja.
Hon (jag gissar att det var en kvinna) visade någon form av legitimation, vilket måste ha varit meningslöst, eftersom vederbörande inte ens inför det kvinnliga apoteksbiträdet visade sitt ansikte.
När det blev min tur frågade jag biträdet om hon kunde pröva om den beslöjade kvinnan kunnat legitimera sig korrekt. Hennes svar blev ´det kunde jag inte, jag kunde bara hoppas att det var rätt`.
Rune Tillstam Hässelby"


Vad är det för undfallenhet, och omvänd rasism??
Vad är vi så himla rädda för?
Vad är vi så fega för?
Vad är det vi gör när ynkligt vi låter rätt och ansvar falla platt, före modet att våga stå upp för oss själva och vår yrkesheder.


Kom att tänka på Rosa Parks, som blev känd för att hon 1955 vägrade ge upp sin sittplats i en buss till en vit man.
Utan sådana som Rosa Parks skulle världen aldrig bli en bättre plats. Händelsen utlöste Bussbojkotten i Montgomery som brukar ses som starten för den moderna amerikanska medborgarrättsrörelsen.

Rött kort till alla mesproppiga chicken-svenskar. Det är ni som släpper allt vi tror på, och hur vi vill leva.

8 kommentarer:

  1. Carina-Fina,

    riskera inte din hälsa! Tro mig, jag har kronisk värk pga musarmsproblematik och jag önskar idag att jag hade tagit det första varningarna (2005) på allvar...

    Det finns bara ett råd - slå inte på datorn! Och under tiden du läker ska du gymnastisera och gärna äta mat som inte är inflammationsbringande, dvs. minska på socker, sötningsmedel, läsk och mjöl.

    Med hopp om tillfriskning!

    SvaraRadera
  2. Tack, Johanna V, och vad tråkigt att höra om din kroniska värk! Allt det här är nytt för mig, har ju haft ett så intensivt och rörligt jobb, minst av allt statiskt.
    Och jag är tacksam att få höra om konsekvenserna, som du skriver Johanna, så tror vi ju så lätt att det där alltid bara är något som drabbar "nån annan".
    Men jag har nu justerat min sittställning och dator och börjat lite försiktigt att öppna datorn idag, får höra vad kiropraktorn säger i morgon. Han känner ALLT med sina fingrar.
    Samtidigt har jag nåt slags känsla av att göra något som verkligen ger en glädje, uppfyller en och ger tillfredsställelse är bra för människan.
    Men jag lovar att ta dina ord på allvar, och ökar på promenaderna och gymmet. Socker, sötningsmedel och mjöl, puh, nåt som jag redan sen länge avstår från.

    Hur går det för dig då, är du utslängd på Reinfeldts bakgård, eller hur orkar du vidare? Hoppas innerligt att du får all hjälp som går att få för att underlätta för dig!
    Kram C

    SvaraRadera
  3. Tack för omtanken, jag har fått ge upp tanken på det jobb jag utbildade mig för (som skulle ha inneburit statiskt stillastående arbete hela dagarna), men knakar mig fram på mer lågavlönat men fysiskt rörligt arbete - som, tack och lov, dessutom många gånger är intellektuellt och socialt stimulerande.

    Men Reinfeldts bakgård är inte långt borta.

    -
    Testat kokosfett - ekologisk sådan? En del säger att det hjälper. Jag har inte märkt ngn direkt skillnad men jag fortsätter att ta det. Ska vara ett nyttigt inflammationshämmande fett. Bra att du slutat med socker - det värsta gift som finns! ;-)

    Nu tycker jag du ska vila från datorn - så go' natt! Jag tänker inte skriva ngt mer här för att inte uppmuntra dig i onödan att blogga. Ha!

    SvaraRadera
  4. Kokosfett, det står nu på inköpslistan, tack.
    Och gonatt.
    För säkerhets skull!!!

    SvaraRadera
  5. Här pekar du på något väldigt väsentligt, nämligen att vår vaksamhet är nära nog noll. Bakom allt detta finns en massa rädda människor som inte törs göra rätt, för då kan man bli kallad rasist och bli utfryst. Jag har utvecklat detta lite mer på Petterssons och på Eva-Maries inlägg ”ovanlig rytmisk uppvigling frikändes”. Tyvärr mindes jag fel och skrev att det var du som stod i kön, men det kvittar ju vem det var, när den som skulle fastslå identiteten på det vandrande tältet inte gjorde det hon skulle.

    SvaraRadera
  6. Det är absolut fine med mig!

    SvaraRadera
  7. Den sista blev felaktigt inlagd, därför att den låg kvar i kommentarsfältet och jag har haft svårt med att se det andra ordet där man ska visa att man inte är en robot. Det kanske är för att jag idag känner mig som en robot. Om du kan får du gärna ta bort det nedre inlägget. I övrigt så är det givetvis du själv som bedömer din egen kapacitet. här sitter nämligen också en som nog borde minska sitt engagemang, men jag har det gemensamt med dig, att det är svårt att stänga av huvudet, trots huvudvärk och rinnande ögon. Vi kanske skulle åka till Selma Lagerlöfs Spaa i Sunne, eller min kusins arbetsplats på ett norskt Spaa strax efter gränsen, efter vägen från Torsby mot Östmark och därefter gränsen. Det ligger sagolikt på en höjd med utsikt över en ganska stor gränssjö som heter Rödgen och är väl till 75 % norsk och 25 % svensk. Där kan man smuggla mat med roddbåt på sommaren. Norsk/svenska tullstationen ser mellan fingrarna med det mesta. Min kusin är massör och väldigt stor. Ibland är drottningen och prinsessan där, de norska alltså, Silvia åker till Sunne. Vi får väl vistelsen betald av Landstinget antar jag, då vi båda är i behov av den sortens vård, eller vad tror du Carina-Fina. Om det inte går får vi väl komma som muslimer eller Zigenare. Då blir nog allt gratis.

    SvaraRadera
  8. Två bloggskadade i samma båt. Du och jag Olli. Härligt med lite positiva tongångar, kanske Olav är hos din kusin idag, kongen, på sin 75årsdag?

    SvaraRadera