torsdag 16 februari 2012

Vem är det som ska skämmas?




Regeringen har antagit en 20-årig strategi för att bryta romernas utanförskap i Sverige.
46 miljoner kronor satsas de fyra kommande åren för en rad projekt.
- Jag skäms över den svenska historien av övergrepp mot romer, sade integrationsminister Erik Ulllenhag när han presenterade strategin.


46 millar är superbilligt, ett riktigt kap.
Faktiskt bara pea-nuts, om man betänker alla de romer som nu kommer att känna sig så innanför Ullenhags skamliga och generande godhet, att de genast börjar arbeta, sätter sina barn i skolor, flyttar in i riktiga hem, köper sina varor och betalar för dem och blir en del av det svenska samhället med alla skyldigheter som ingår.




norran

2 kommentarer:

  1. Det innebär att man måste slå sönder en månghundraårig klankultur, vilket jag inte tror man vare sig vågar eller kan.
    Och varför skulle en zigenare byta den trygghet som klanen ger mot en gemenskap i en devalverad majoritetskultur som tydligen inte ens har en gemensam historia? Man har ju ändå fri tillgång till socialförsäkringssystemen m m.

    Förmodligen blir det som det alltid har varit med den här typen av satsningar. Några miljoner till olika zigenska föreningar och sedan kan politikerna slå sig för bröstet och tycka att de gjort något bra.

    SvaraRadera
  2. Du har säkert helt rätt i dina antaganden, tyvärr är 20 år så lång tid, så Ullenhag kan säkert komma undan med att de 46 laxarna för länge sedan glömts bort av kritikerna.

    SvaraRadera