söndag 12 februari 2012

Skavlan i fredags.

Skavlan med Sahlin och Timbuktu i fredags?
Sahlin tycks må väl av att ha skaffat sig ett liv.
Hon både såg ut och lät lite sundare. Även om hon aldrig kommer att nå upp till norska S´s utrikesminister Jonas Gahr Störes bildning och framtoning, han har gått på sjökrigskolan och pluggat på Harvard, och det märks.

Amerikansk gäst var författaren och relationsrådgivaren John Gray, som försökte förmedla sitt budskap från boken om kvinnor och män från olika planeter.

Generellt ligger det mycket i vad han säger. Feminism som har som huvudtes att män och kvinnor är lika, har inte insett att rent vetenskapligt skiljer sig kvinnors och mäns hjärnor åt. Vi har dessutom olika dominerande hormoner, givetvis påverkar detta hur kvinnor och män tänker och uppför sig i just generella termer.
Man måste våga möta Gray med öppet sinne, boken är skriven till båda könen och försöker inte lära kvinnan att hennes plats i köket.
Men den rabiata svenska statsfeministmaffian med Sahlin och Timbuktu på plats i studion, väljer att missförstå, mannen är ju bevars inte bara man, han är ju dessutom amerikan.
Man kommer inte ostraffat och och säger att feminismen har fördärvat förhållandet mellan könen.
- Det som saknas i den skandinaviska debatten är en insikt om att ”jämlik” inte är detsamma som ”likadan”, och att anledningen till att Sverige har så många skilsmässor är att passionen mellan män och kvinnor har saboterats av den radikalfeministiska jämställdhetskulten, poängterade Gray.

Då blev det för mycket för Mona Sahlin, som missförstod allt och på knagglig engelska indignerat och bitskt bjäbbade emot. Timbuktu kände sig som man kränkt, förstås, av Gray, fast han gjorde det på en strålande engelska.
Statsfeminismen ser John Gray som ett stort hot mot mänsklighetens överlevnad.
Och vägrar konstatera att att kvinnor är kortare än män.

3 kommentarer:

  1. Jeeez, vilken svada karln har. Men skalar man bort förenklingarna, generaliseringarna och "the sales pitch" så har han i huvudsak rätt. Sedan "hjälper" man inte till hemma, samma sak; man är inte barnvakt till egna barn.

    Lika lite som jag sympatiserar med de mulliga mansgrisarna så respekterar jag "den nya mansrollen" som egentligen är en feminiserad (eller avmaskuliniserad) man.

    Psst... Det är inte John N. Gray, han är britt. En av de sidorna på nätet som jag inte skulle tillstå offentligt att jag läser hade fått det om bakfoten. (http://en.wikipedia.org/wiki/John_Gray)

    SvaraRadera
  2. Det var bland annat Jonas Gahr Störe och hans syn på judarna som triggade Anders Behring Breivik till sina vansinnesdåd. Hans uppträdande tillsammans med en banderoll med grova krav på bojkott mot Israel, dagen innan dådet, gjorde att Breivik la till det som blev Utöjamassakern. Så han kan kanske föra sig i salongerna, men vad har man för nytta av sånt, om man inte inser farorna med att visa upp sig i icke salongsfäiga sällskap, tillsammans med dessa personers ensidiga dyrkan av den ena parten i en konflikt. Störe är störd på ett annat sätt än Mona Sahlin, men han är likväl ordentligt störd i Israel - Palestinafrågan, där han som utrikesminister tar ensidigt stöd för araberna i Gaza och på Västbanken. Det gör ingen statsman.

    SvaraRadera
  3. Där ser man, inte döma hunde efter
    håret, och en ulv i fårakläder. Tack för info.

    SvaraRadera