måndag 27 februari 2012

Ingen får missa THERESE LARSSON


SvD, näringsliv idag, "När folket drunknar badar makten i pengar".
-"Runt om i Europa växer nu bilden av ett politikerfrälse fram, som fortsätter att leva gott samtidigt som en stor del av befolkningen tvingas till den ena uppoffringen efter den andra. Vad det får för effekter är inte svårt att räkna ut.
Varför ska ett grekiskt butiksbiträde jobba längre och för mindre lön, när hennes folkvalda får lika mycket för att gå på några utskottsmöten? Varför ska hon rösta överhuvudtaget när politikerna inte enbart lyckats belåna landet upp över öronen, utan dessutom vägrar att ta ens en liten del av smällen."

Läser just nu en bok som utspelar sig i Etiopien under Haile Selassie, och frågar mig hur människor kan förvandlas till såna grymma kräk som han. Och andra stora ledare i världen.
Ju mer makt de har, ju mer vill de ha. Om de står en fattig människa i vägen, men va fan, sparka ner kärringeländet och trampa på henne innan du låter råttorna käka upp resterna av henne.
När jag läser Therese Larsson idag så får jag nästan svimningskänslor, obehaget drabbar hela mig och jag får svårt att andas.
Våra oempatiska, överlägsna, omoraliska, verklighetsfrånvända europeiska politikerfrälse tror på riktigt att de tillhör övermänniskorna - och varför skulle dom sänka sin standard....?!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar