söndag 26 februari 2012

Bytesekonomi i tiden.


Nu ska vi byta grejer med varann.
Hyr- och bytesmarknaden växer, ett tecken på en ny syn på konsumtion, kritik på slit- och släng, och ökad vurm för återanvändning.
Idag kan vi enkelt leasa allt från jeansbyxor och husdjur till kristallkronor och grävmaskiner.
vi är så översvämmade av prylar att vi äntligen insett att det är jobbigt att äga, och att den som äger mest INTE är den som kommer till himlen.
När pengarna tar slut för alla oss som inte är bankdirektörer och bonuspolitiker och fallskärmsnissar, så kommer lämpligen nu ett sätt för oss andra att överleva.

På hyrahyra.se kan du hyra det mesta från 78 000 annonsörer, gäller det kläder så finns t.ex Lånegarderoben och Leksaksbiblioteket för barnsaker. På Rostigspik.se och Streetbank kan man byta prylar och tjänster med varandra.
Typ leksakabil mot en rostig skruv mot en cykelpump mot en Morakniv mot en basfiol mot en yllefilt mot en pappershatt mot en fingerborg...

3 kommentarer:

  1. Såg häromdagen under ett besök i en Sekond Hand affär ett plakat på väggen med telefonnr till pensionärer? som ville byta till sig mera passande mediciner.Oh,Du rika generösa land.
    Katinka Glahd.

    SvaraRadera
  2. Så, Katinka, det kommer alltså inte på gr a en ny syn på konsumtion och kritik på slit och släng. Dessa ord är alltså bara skönskrivning av ett samhälle där fattiga människor får försöka överleva så gott de kan.
    Rys.

    SvaraRadera