lördag 7 januari 2012

Statsminister Reinfeldt hade lösningen på Malmös problem redan 2008.


Reinfeldt: "Skånes gäng är värst"
Gängkriminaliteten är värst i Skåne. Det påstår statsminister Fredrik Reinfeldt (m).
Journalisten frågar:
-"Många yrkeskriminella har långa rader av domar och straff bakom sig. Är de här personerna hopplösa fall, eller är det något som brister i samhällets åtgärder?"
Reinfeldt:
–"Om vi talar om kärnan på kanske 300 personer så är det människor som allt för ofta är omgivna av släktingar som är kriminella.
Att få den gruppen att byta livsstil har visat sig vara mycket svårt, där handlar det om att minska skadeverkan av det tragiska livsval som de gjort. Den här idén om att man ska få föräldrarna att ta ansvar är lite svår när pappan själv är gängledare."

Efter ett besök på länskriminalen presenterade han sin lösning:

– "Ta ifrån dem bilarna och Rolex-klockorna".


Sydsvenskan sydsvenskan skanskan

5 kommentarer:

  1. Sitter och stödjer hakan mot golvet. WTF? Karln har eller kanske hade bra idéer. Varför i hel... genomförs inte de? Ta bilarna, Rolex-klockorna OCH guldkedjorna. Vad har de då att vara yrkeskriminella för?

    Det finns också en modell för polisen som är uppkallad efter en svensk stad, vilken kommer jag tyvärr inte ihåg, som går ut på att lagra geografisk information på de hundra mesta kriminella. Så fort som en poliser ser någon av dem så rapporteras det och läggs i en databas som kan användas för att klara ut brott.

    SvaraRadera
  2. Argus:
    Föreligger det en form av immunitet,för den delen av kriminella,som sitter som utvalda i Regeringen?
    Skall/bör även riksdagsledamöter följas upp i denna databas ? Om/under sådana omständigheter krävs ju en rejäl apparat...

    SvaraRadera
  3. Jag undrar om det inte var Kalmarmodellen, men det var nog länge sedan. I Kalmar punktmarkerades nog de 100 mest kriminella och då sjönk antalet brott högst väsentligt och antalet brott som blev uppklarade ökade markant. Men då blev ju statistiken så bra att man hade för mycket poliser för det antal brott som numera fanns. Så kvastarna gick och polisens resurser bantades tills man omöjligtvis kunde punktmarkera så många som 100.
    Resultatet lät inte heller vänta på sig, så idag har inte Kalmar något övertag mot brottslingarna, snarare tvärtom.

    SvaraRadera
  4. När det gäller att ta ifrån skurkarna deras statusprylar, så verkar det ju inte ens som om man gör så för att de ska kunna betala sina skadestånd till sina brottsoffer. Givetvis ska staten konfiskera all egendom, till att återställa för brottslingens brott, samt att betala sina skadestånd. Detta ska ske så långt att de inte har mer än ett par ställ vardagskläder när de muckar. Det ska svida att vara kriminell. Straffarbeta ska återinföras och mat och husrum ska vara lägsta nivå man kan få.

    SvaraRadera
  5. Reinfeldt var en gång en Man, med bra idéer, vad hände sen? Är mångkulurstyrannerna i själva verket en grusam sekt, värre än islamismen och scientologerna.

    SvaraRadera