lördag 7 januari 2012

"När kärlek inte längre serveras - res dig från bordet och gå".


Vaknade tidigt i morse och låg och hade en massa ord och tankar i huvet.
Bland annat ovanstående ordspråk.
Eller är det ens ett ordspråk?
Hittade ett nytt ord för Reinfeldtarna, "godhetstyranner".
Döpte om Newsmill från debattsajt till monologsajt.
Och flashade tillbaka från min bilresa i gårkväll, när jag satt tyst och stilla länge och lyssnade på P1s Filosofiska rummet; ett amerikanskt talessätt "Don´t be so openedminded that you loose your brains".
Varför blev jag inte filosof.
De verkar ha svaren på allt.
Nu ska jag laga middag, ikväll blir det stora härliga häftiga jättefamiljekalaset.

2 kommentarer:

  1. Jag skall åka och se om jag kan få tag i en "Bild die Frau".Detta nummer innehåller en diet,där man på fem dagar får en platt mage...Något jag har försökt de sista 20 åren...men hittills misslyckats ! Men skam den som ger sig,nytt år nytt hopp...

    SvaraRadera
  2. Hej Carina, jag är intresserad av filosofi och gillade inte heller dessa pådyvlandet av åsikter i filosofiska rummet. Politiskt vinklat som vanligt- men många moralfilosofer har en uttalad vänsterpolitisk agenda.
    (ett bättre namn på programmet är kanske politiska rummet?)
    Man pratar gärna om orättfärdiga ”konservativa” som tydligen gärna vill förbise orättvisor, och för sin egen kamp ”mot onda konservativa” och framhåller sina ack så goda tankar till oss som inte förstår deras kamp mot vår dårskap!!
    Samtidigt som man troskyldigt hyllar sin tolerans!
    Man tar som exempel upp en extrem religiös minoritetsgrupp grupp (och nämner bara i förbigående den mest extrema av dem alla islam, en halvfnoskig muslimsk medeltida politisk religion som är på väg att bli en del av vår moraliska aktoritet i Europa? )
    Vad hände med den intellektuella hederlighetenheten?

    SvaraRadera