onsdag 4 januari 2012

Idag lite praktiska tips i livet.

Ricinolja.
Finns det än?
Letar långt bak i minnet.
Framkallar minnen av laxermedel.
Men.
Nu är det nya tider, gammalt blir nytt, eller nästan.
Ty ricinolja säljer som aldrig förr på apoteken.
Drömmen om långt, vackert hår ligger bakom. Trendiga skönhetsbloggar hypar laxermedlet som en välsignelse i kampen för att få ett tjusigt hårsvall.
Foton visar före och efter behandlingen, där oljan gnids in i hårbotten,

Försäljningen på apoteken har ökat rejält under hösten.
Men, säg den glädje som varar beständigt.
Jan Faergemann, professor i dermatologi, säger att det inte finns något medicinskt belägg för att oljan främjar hårväxt.
Tvärtom kan den orsaka mjäll, eksem och finnar i hårbotten. Dessutom kan användaren börja lukta illa.
– Man ska komma ihåg att det är en färskvara. Den får inte vara i för länge i håret för den härsknar precis som andra oljor. Det blir en speciell doft ganska snabbt.

7 kommentarer:

  1. Bättre att vara tunnhårig som jag, då slipper man allt vad oljor, kammar och andra hårvårdsprylar heter.... Och att sitta och skita för att få fint hår, det låter aningen extremt. Vem utsätter sig frivilligt för det? /Christian

    SvaraRadera
  2. ALLTING GÅR ATT SÄLJA MED MÖRDANDE REKLAM....
    Så har det varit sedan slutet av 40-talet,efter att Europa "amerikaniserats".
    I bland funderar jag över om människan alltid varit så dum !! Men får samma svar varje gång,eftersom jag inbillar mig att vi tvåfotingar är lätta att lura !!
    Minns i början av 50-talet när Coca-Cola tilläts säljas i vårt land.(fyllt av lagar, regler och förordningar)Folk stod i långa köer för att köpa denna reklamprodukt !! Andra företag sökte följa efter,med samma innehåll men annat namn..Detta försök misslyckades,vilket tyder på att starka krafter regerar i bakgrunden !!Är det möjligen samma personer,som lurar dagens generation till alla dessa tokigheter typ "Ricinolja i håret"

    SvaraRadera
  3. Vi vill absolut bli lurade!
    Nu ska jag ut och köpa ricinolja!!!

    SvaraRadera
  4. och toapapper.../Christian

    SvaraRadera
  5. Inuiter(eskimåer)smorde gärna in sig i Tran el.fiskolja,innan man gick på jakt efter en partner tidigare !!! För detta måste man ha en viss förståelse,eftersom det sannolikt inte fanns 4711 att tillgå.... Men hos oss finns ju trots allt några alternativ...till Ricinolja.

    SvaraRadera
  6. mmm, håller visserligen inte med om påståendet men det sägs ju att kvinnor luktar fisk "nertill"... /Christian

    SvaraRadera
  7. Vet du vad Christian, jag har inte så mycket erfarenhet om kvinnors privata dofter, däremot kan jag misstänka, rätt starkt dessutom, att mamma Sissa i min blogg om lärdom idag, kanske luktar just ett par ton sill....?

    SvaraRadera