onsdag 18 januari 2012

Äh, det finns "mörkhyade" poliser också, Mariam. Inget att hetsa upp sig för.


Polisen styrs av fördomar säger
MARIAM OSMAN SHERIFAY, som har skrivit till Justitieminister Beatrice Ask och skvallrat om
den oro Centrum mot rasism känner, till följd av den svenska polisens fördomsfullhet visar:

-" Nu senast i Stockholm/Globen. Ännu en gång ser vi hur polisen styrs av sina fördomar. Den här gången är det polisen i Stockholm/Globen som i tillsammans med Grannsamverkan letar efter ´4 mörkhyade från Indien eller Rumänien´”
Så grovt generaliserande signalement riskerar förstås peka ut alla människor med mörkare hudfärg som misstänkta endast genom färgen på sin hud."

En ann är så god som en ann´, säger vi här i Sverige.
petterssons

6 kommentarer:

  1. Hur kan en sanning bli till en ”oerhört olycklig” fördom?
    Var ligger solidariteten? Hos den bestulna eller hos de kriminella?
    Är det rimligt att kriminella ska ha någon slags gräddfil att göra intrång i våra hem och stjäla vad de vill. Med argument som ”man få inte hetsa mot folkgrupp” ger vi dessa människor helt osannolika eftergifter och därmed godkänner vi (?) deras rättigheter att göra inbrott i våra hem, ett intrång som grovt kränker vår integritet och tilltro till rättsväsendet då dessa förövare sällan grips.
    Istället för att stå på brottsoffrets sida demonstrerar man sin arrogans mot de bestulna. Vi är tydligen en futtighet i sammanhanget.
    Vad skapar mest fördomar?
    Chefen för närpolisen säger att det är ”oerhört olyckligt” att man gått ut med signalementen på tjuvarna! Helt sjukt! Är det inte istället ”oerhört olyckligt” att INTE ange signalement på tjyvarna? (signalement på kriminella är en helt relevant åtgärd i alla länder i världen utom Sverige)
    Det är tydligt att man vill vara ”snäll” och till vare pris vill skydda en viss sorts kriminella utan att motivera varför de ska undantas från lagar regler som gäller för alla andra i landet?

    Hälsningar från signaturen ”Rättslös?”

    SvaraRadera
  2. Rättslös:
    Ett förfarande som uppstått,sedan EU blivit till en förespråkare för moralens förfall.Vad du ovan beskriver,var tidigare otänkbart i mitt "andra hemland" Tyskland..
    Numera är det så att man med hänvisning till "dataskydd",inte som tidigare får publicera bilder/videoupptagningar från offentliga platser,förrän 6 månader förflutit !!
    Men vem kan minnas rånare,mördare och andra kriminellas utseende,ett halvår efter dåden ??
    I Sverige tvingas man montera ner uppsatta kameror,allt för att underlätta undre världens dåd !!
    Det hela är löjeväckande och tjänar enbart,att försvara bovarna,och skratta offren i ansiktet..
    Men så blir det i en världsdel,som sjunker allt djupare ner till ren anarki,allt efter "de styrandes" önskan.
    Inom några år siar jag,att Europa liksom MENA-länderna,
    blir o-beboliga för normala människor med rättskänsla.

    SvaraRadera
  3. ”4 mörkhyade från Indien eller Rumänien” är faktiskt ett lysande påfund av polisen då man uppenbarligen inte får skriva ut en minoritet som börjar på Z och slutar på igenare.

    SvaraRadera
  4. Argus:
    BINGO !!Som mångårig rebuslösare,har jag en bestämd känsla att du ligger rätt !!
    Men finns det någon normalt tänkande kvar i "vårt" land, som kan ge en saklig förklaring,till detta puzzlespel som tillägnas sina invånare ??

    SvaraRadera
  5. Det är skandal, hon är ju inte riktigt klok den där Mariam men hon ligger rätt i tiden.Så många som hon det finns och dom avlönas av oss.Det ser mörkt ut och då tänker jag inte på hennes hudfärg. Men visst är det lite övermaga att en kvinna från Afrika vill läxa upp Sveriges poliser.

    Det är en självklarhet att man måste kunna ha tillgång till ett signalement.säkert vill väl Mariam ha all hjälp hon kan få om hon blir utsatt för ett brott, eller skall det mörkas?
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  6. Brottslingars ömtålighet och deras högst personliga integritet, gör det farligt för oss andra som utsätts för dem när vi minst anar det.

    SvaraRadera