torsdag 24 november 2011

Vilken är Europas farligaste plats?



Dagestan är en delrepublik i Ryssland, belägen i norra Kaukasien, väster om Kaspiska havet. Den har en yta på 50 300 km² och nästan 3 miljoner invånare. Detta är den mest explosiva och laglösa platsen i Ryssland - och Europa. Bombattacker hör till vardagen, likaså strider mellan polisen och militanta grupperingar, tortyr, och människor som bara försvinner.

Två män i kamouflagekläder beväpnade med stora Kalashnikovs rasar in i en affär, och uppmanar kunderna att dra därifrån. Den skräckslagne kassören snubblar bakåt, medan en av männen sätter en bomb på disken och ställer in tiden.
Han bryr sig inte om att tömma hyllorna, han bara går ut genom dörren.
Sekunderna efter är butiken helt rökfylld.
Attacker som denna fångas på säkerhetskamerorna - man ser alltså tydligt att det är islamiska militanta som straffar affärer som säljer alkohol - är rutin i Dagestans huvudstad Makhachkala.

Här ligger Seved i lä.
Än så länge.


BBC

4 kommentarer:

  1. Men som god tvåa kommer Landskrona,ligger öster om Öresund...och har c:a 30.000 "invånare"..
    Ur dagens kriminalreportage i ortstidningen finns följande:
    Äldre man rånad på sin mobil i sin lägenhet..
    Våldtäkt mot 17-åring...
    "3 pojkar" överföll och rånade två 9-åringar...
    En man gripen vid trafikkontroll,boende i Landskrona,men ej svensk medborgare..Efterlyst från Italien för "dråp",dömd till 21 års fängelse..
    I en kommentar heter det -Javisst det är ett lite oroligt område,men så mycket har vi inte tidigare varit med om....
    Vad jag saknar i dagens rapport är mord,vilket normalt hör till dagordningen.Men vad som inte är kan ju varda...

    SvaraRadera
  2. Det är tidigt på dan ännu, Lars...!

    SvaraRadera
  3. Carina:
    Du hade rätt...Men tydligen visste inte PK-pressen om,att delar av Landskronas undre värld,gjort en utflykt till Malmö...
    Klockan ll i dag,sköts "en man" ihjäl i mångkulturens högborg,och polisen konstaterar att mannen är död !! För Landskronas befolkning ett tecken,att man idag kan lugnt promenera ut i ljumma höstvädret ...
    Samtidigt meddelas,att en 19-årig "Kosovoalban" som i somras sköt 18 skott mot Bandidos lokal i Hbg gripits.Efter dådet skall han ha suttit i förhör,men som vanligt släppts fri..Detta tillfälle nyttjades,och en planerad semestertripp till sitt hemland genomfördes omgående. Nu kommer denne "nysvenske" att sändas "hem",men huruvida han erhåller straff är för dagen oklart !!
    En som dock straffats,men av annorlunda slag är ett kassabiträde från Nv-Skåne,som under kort tid rånats,tre gånger i följd på sin arbetsplats.
    Oklart om dessa rån kan tillskrivas Landskronas goda rykte ...

    SvaraRadera
  4. Lars, det är lååååååångt till natta....!

    SvaraRadera