måndag 14 november 2011

I mitt land ses mellan fingrarna på kvinnoförtryck.


Mrutyuanjai Mishra skriver på Jyllandsposten:

-"Unga med en viss indvandrarbakgrund i vårt land är underkastade massiv social kontroll från sina familjer.
Speciellt när det gäller kärlek och sex.
Men med det generaliserande och korrekta "unga med invandrarbakgrund" vet vi alla att det är inte thailändare, philippinare, canadensare, australienare eller unga från kulturer där det inte är tal om att stjäla andras kvinnor och konvertera dem eller att bevaka de egna döttrarna och syskonen, som inte får gifta sig med nån med annan trosuppfattning.

Det är primärt tal om samma kulturer, som skickar iväg sönerna som flyktingar, medan flickorna hålls hemma för att bevara familjens heder och respekt. Det är en stor tragedi att social kontroll för så många i vårt land uppenbart är en del av deras liv.
Våra politiker måste nu äntligen erkänna att vi mottagarländer haft en fruktansvärt naiv invandringspolitik, baserad på den uppfattningen att vi alla härhemma ska påläggas ansvar för att rädda hela världen.
Och att det finns kulturer som aldrig någonsin tillåter att deras kvinnor gifter sig med som inte tillhör samma tro.
Vi talar om islam.

Så har det varit och så kommer det att vara även om vi i Sverige ger dem asyl, permanent uppehållstillstånd, gratis utbildning, livslång förtidspension och barnbidrag till alla deras barn.
Denna debatt är viktig.
Nej, vi kan inte ändra hela världen, men i gengäld kan vi lära oss av vår naivitet och erfarenhet."

JP

2 kommentarer:

  1. Ja här är feminister och kvinnoorganisationer mer intresserade av frågan av kvotering av ett litet fåtal kvinnor in i bolagsstyreler, än detta stora problem som dessutom är känsligt att prata om.
    Bättre då att låtsas som att det inte finns.
    /Christian

    SvaraRadera
  2. Jäpps. Feminist, det är rika vita kvinnor med maktambitioner. Men i total avsaknad av empati.

    SvaraRadera