lördag 5 november 2011

LOL 228. WTF 551. PMS 101.


Många är intresserade för att både fota och titta på speciella nummerskyltar, och det är vad sajten Platespotting handlar om.

"Platespotting" är dock ingen ny uppfinning, redan när jag som skolflicka bilade varje sommar till Italien med familjen bevittnade jag fenomenet på nära håll.
Vår vänfamilj kompisfärdades i sin bil, och i denna bil fanns Ole, en überenergisk, blont vithårig lillebror med gäll besserwisser-röst. Han såg en bil, kollade bilnumret, ställde sig på knä i sätet, bläddrade fram rätt sida i sitt häfte märkt med "Nummerskyltar" och plitade svettigt dit siffrorna med sin tuggade blyertspenna. Ibland jublade han, småskrattade lakoniskt, ibland missade han en viktig bil och brast ut i tårar.
Vi tre något äldre döttrar, hade noll överseende med denna småglinsshobby, vi gav honom en italiensk gest av fullkomligt noll, ja minus nollintresse, och försökte sova tills vi äääääntligen var framme.

Nu för tiden finns ett klart intresse från norr till söder, över 10.000 användare är registrerade, allt från 84 år till den yngsta som är 8 år.
För de riktiga fansen finns också en app, där man kan spara sina iakttagelser.

Den eftertraktade regskylten "SEP 911" är en förkortning av SEPtember och 9/11, dvs elfte september skrivet i det datumformat som gäller i USA, syftandes på 11-september-attacken som också kallas 9/11-attacken.

Ser man regskylten "ONE 001", ja då har man guldläge att börja med denna nya hobby.
Så är du uttråkad, gillar siffror, och tidskrävande men meningslösa utmaningar, då är det bara att tuta och köra!

Tyvärr lämnade lillebror Ole alldeles, alldeles för tidigt jordelivet, annars hade han varit självskriven svensk mästare på platespotting

SVT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar