måndag 14 november 2011

Gå inte på så enkla tricks.


Metro skriver om en författare, Martina Haag, som "vet" hur man lurar till sig en lyxigare resa.
– Var finklädd när du flyger – då ökar chansen att få sitta med de rika.
??????????????????????????????????????????

Och så fortsätter artikeln:
" Metro tog hjälp av ”proffsresenären” Johan Lindskog.
– Det allra viktigaste är att skaffa sig bra kontakter och relationer, eftersom det handlar om att någon ska vilja hjälpa dig. Trevlig, proper och personlig är tre bra nyckelord.

Var välklädd, ordentlig och extra trevlig. Våga fråga när du kommer fram till gaten om det finns möjlighet till uppgradering. Det är faktiskt inte bara kostymklädda män i 50-årsåldern som uppgraderas. Glöm inte bort att vara nöjd om du ”bara” får vad du faktiskt har beställt."
??????????????????????????????????

Vad är detta för rappakalja dessa "proffs" vill lära ut?
Jag ska vara fullkomligt isande uppriktig.
Under alla mina år som SAS-purser har jag råkat på så många fjäskande, taffliga och generande försök till att gnida sig in på ett säte som man inte har betalat för, så ni skulle häpna.
Hur "proper, personlig, välklädd, ordentlig och extra trevlig" du än är, och hur gärna du än vill sitta bland de "rika", fast du bara köpt biljett som en "fattig", så blir du aldrig annat än en pinsam tiggare.
Vi har sett er allihop, miljoner gånger, och tro mig ingen av er är unik, vi har hört om era inflytelserika vänner till leda.
Take it från en gammal räv, de som haft råd att betala för sina dyra platser vill inte ha högnästa wannabes där.

Uppgradering sker inte för att flygbolagen vill tillfredsställa någons ego och få sitta bland de "rika", utan av helt andra orsaker. Det finns också regler för vem och hur någon bjuds in.
Som om man går in för att köpa en bil, betalar för en Ford och vill gå därifrån med en Lexus, bara för att man är proper och extra trevlig.
Jeeeeezzzzz.

3 kommentarer:

  1. Ooootroligt att man kan förbreda sådan smörja.
    Under alla min år på flyg,kors och tvärs runt halva jorden,har det hänt vid ETT tillfälle...Men detta berodde med säkerhet inte på min klädsel.Snarare att planet som vanligt var överbokat,och att jag tydligen sågs som en s.k mångflygare...
    Instämmer derför helt med Carina,sådana billiga knep går möjligen i arabvärlden,men knappast bland Europeiska/Amerikanska storbolag...
    Men det var kanske som så mycket annat i detta land,till dessa "nybyggare" hand riktade rådet.

    SvaraRadera
  2. Precis så Van Mansson, ibland händer det, exvis vid överbokning, och då väljer man någon sympatisk frekvent resenär, inte den som har brunast tunga.

    SvaraRadera
  3. Har endast blivit uppgraderad en gång och då med Aeroflot (enda gången jag flygit med dem). Checkade in absolut sist i Bangkok med min kompis som förstår en del ryska. Anledningen var förstås den obligatoriska överbokningen och väl i 1:a klass var det flera av 1:a klass resenärerna som klagade på vår närvaro. Inget vi brydde oss om förrän i mellanlandningen i Moskva då de nämnda klagande personerna sätter på sig sina aeroflot-uniformer....

    /HellBoy

    SvaraRadera