fredag 28 oktober 2011

Vad är det mångkulturkramarna ser som jag inte ser.


Christian Westerlind Wigström skriver på newsmill att "Levantens historia tyder på att mångkulturella samhällen inte bara är de mest dynamiska utan även de mest våldsamma. Västeuropa kan alltså tyckas stå inför ett dilemma: vill vi vara dynamiska men osäkra eller statiska men trygga?

En kunnigt välskriven och mycket intressant artikel som tyvärr ändar upp i en subjektivt spretigt yvig konklusion:
-"Vi skulle kunna stänga våra gränser och dra en medelmåttans filt över oss, och att erfarenheter från New York pekar på en passar-alla-kultur."
Medelmåttans filt???
Vadan denna medvetet felaktiga vinkling?
När Vesterlind Wigström, så talar mot bättre vetande, faller den välformulerade artikeln platt.
Homogena länder som Japan och tidigare vårt Sverige, stod för den främsta och snabbaste ekonomisk utvecklingen, inga motsättningar, god välfärd, säkerhet, minimal kriminalitet och trygghet.

Fråga svenska folket!
Vad vill vi ha?
En "passa-alla-kultur"(en illusion, ett ominöst självbedrägeri)
Eller en lugn, fredlig, jämlik demokrati, med god ekonomi, och utan motsättningar som vi hade för bara några år sedan?

3 kommentarer:

  1. Det är intressant att han tar upp New York. Amerikaner brukar dela upp världen i två delar, amerikaner och icke-amerikaner. Amerikan blir du (medborgare) om du flyttar dit, försörjer dig och din familj, anammar amerikansk kultur, uppvisar kunskap i engelska och amerikansk historia och svär trohet till konstitutionen. Och ja, inte är kriminell. Inget av detta verkar ske i Sverige.

    En intressant länk: http://www.bbc.co.uk/news/world-15391515 Där får du bland annat reda på att Sverige tar emot lika mycket migranter som Norge och antingen Finland eller Danmark tillsammans, per capita.

    SvaraRadera
  2. Jag förstår inte varför de ska jämföra hela länder med handelsplatser. Tacka sjutton för att de kom överens. De var ju beroende av varandra för sina inkomster. Där var det inga som levde på bidrag som den etniska urbefolkningen betalade.
    USA är som Argus tar upp inte heller nåt bra exempel jämfört med det som händer i Europa nu. Det finns en mycket starkt nationell identitet i USA - eller har funnits. Med Nobama vet man aldrig.
    Det hade varit lämpligare att jämföra med folkvandringstiden, eller indianernas undergång i Nordamerika!

    SvaraRadera
  3. Man tar nånting - USA - som kan stödja ens privata teori, langar upp det i debatten, och tror sig ha en tes.
    My God.

    SvaraRadera