fredag 28 oktober 2011

Hurra!!!


Branschen fick skrämselhicka av den nystartade Cityveterinären i Malmö, som rör om i branschen med en uttalad lågprisprofil.
Kliniken har väckt debatt, och Sveriges Veterinärförbund misstänker - givetvis - att de tummar på kvaliteten.
– Det är absolut för lite konkurrens i vår bransch, det behövs ett nytänkande. Affärsidén är att ge kvalitativa behandlingar till låga priser. Lägre priser ska kompenseras av högre volymer.

Cityveterinären tar 2 500 kronor för att kastrera en hanhund mot normala 4 000. En operation som i normalfallet kostar 25 000 kronor tar de 14 000 kronor för.
Kunderna har strömmat till och Cityveterinären har därför anställt fler medarbetare.
Super-duper-bra, jag tror på konkurrens. Det finns absolut ingenting som talar för att dyrare är bättre.
Har själv tvingats avliva två fina jaktlabbar inom ett halvår. De var båda högt försäkrade men utöver det, landade notan trots allt på 40 000:-. Fine, skulle jag ha sagt om jag fått value for money, men veterinärerna lyckades inte på två månader ställa diagnos på den ena hunden som bara blev sjukare och sjukare. Varje natt på intensiven kostade 10 000:-, där låg han dock med 19(!) andra mycket sjuka djur.
En veterinär per natt, som också skulle ta emot akutpatienter, får mig att befara att min hund inte fick många minuters vård för de tiotusen kronorna.
De som driver klinikerna (inte veterinärer) verkar mer roade av vinst än av djur.
Jag jublar över konkurrensen!


skanskan
svt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar