söndag 30 oktober 2011

Sverige, Sverige fosterland.


Flickan, vars pappa berövat henne livet genom att tvinga henne spela psyksjuk i elva år - för vinnings skull, blir återbetalningsskyldig av miljonerna– inte pappan.
När Försäkringskassan gör ett återkrav riktas det nämligen mot den person som blivit vårdad, oavsett om det är ett barn eller en vuxen.
– Det är barnet som har fått rätten till ersättning och det är barnet som man måste kräva tillbaka det ifrån.

En annan nioårig flicka i Halland, vars pappa misstänktes för att ha fuskat till sig pengar, har krävts på över 600 000 kronor.

BO - ge dig inte!!

8 kommentarer:

  1. Ju mer man tänker på det, desto mer upprörd blir man. Så infernaliskt grymt av pappan (och mamman?). Hur tänkte dom egentligen? Vad har den tjejen för framtid att vänta sig, efter att ha tvingats spela utvecklingsstörd i 10 år - ingen skola m m.

    Det är min första tanke. Min andra tanke är att nu har vi skattebetalare försörjt familjen (och förmodligen alla deras släktingar) i 10 år, och nu skall vi fortsätta förörja dom - flickan - som är dömd till utanförskap och arbetslöshet och nu behöver lägenhet och kanske skyddat boende och utbilding - pappan som troligen hamnar i fängelse, och resten av familjen med socialbidrag.

    Visst är Sverige ett fantastiskt land?

    /Christian

    SvaraRadera
  2. Skulle vara intressant att ställa en politisk ansvarig till svars för dina frågor, Christian, om all kostnad kring denna familj. En bland säkert många, många, många andra som hittat ett "lätt" sätt att försörja sig på.
    Hur kan ett land vara så urbota naivt och korkat att inbjuda till att skörta upp sig. Jag svär inte ofta, bara när jag är riktigt rosenrasande, som nu t.ex.

    SvaraRadera
  3. Jag tror att Försäkringskassan skulle ha ett och annat att lära självaste Pontius Pilatus om handhygien?

    SvaraRadera
  4. Här ligger kanske förklaringen till att såååå många av deras barn hamnar i ungdomskriminalitet..
    Sådana föräldrar sådana barn...Därtill som Carina skriver,mer än naiva myndigheter..Visst skulle jag som sällan svär,kunna säga fy f-n....

    SvaraRadera
  5. Kan detta vara riktigt? Barnen är ju inte myndiga. Föräldrar är ansvariga för sina barn.

    kkj

    SvaraRadera
  6. I Sverige verkar det som om barn är ansvariga för sina kriminella föräldrar.

    SvaraRadera
  7. Enligt den svenska statsbudgeten http://www.regeringen.se/sb/d/2548/a/175541
    Går ca 30 miljarder kronor av våra skatteintäkter till internationellt bistånd.
    LIKA MYCKET ALLTSÅ 30 MILJARDER KRONOR GÅR TILL ASSISTANSERSÄTTNING!
    DN i dag: ”I många av fallen runt om i landet handlar det om personer med utländsk bakgrund. Förklaringen till det sägs vara att bristen på svenska sjukhusjournaler gör det lättare att påstå eller överdriva en skada eller sjukdom.”
    Precis på samma sätt (?) som personer med utländsk bakgrund utan klargjord identitet aldrig behöver visa sin bakgrund, oavsett om det gäller tidigare kriminalitet eller eventuella ekonomiska tillgångar i hemlandet?

    Ingen reaktion som vanligt?

    SvaraRadera
  8. http://soldatmamma.blogspot.com/2011/10/politikernas-signaler-gor-sverige-till.html

    Tack, anonym! Det här tigandet från ansvariga är det största hotet mot vår demokrati näst efter massinvandringen.

    SvaraRadera