söndag 2 oktober 2011

Anti-kapitalist-massdemonstrationer - i USA!!


Tipp-tapp-tipp-tapp, tyst det är i de stora medierna i USA.
80 allvarliga och omskakande demonstrationer mot girigheten i USA får mer täckning över världen än i Amerika.
Precis som i Sverige, verkar det som om the right to freedom of speech och demonstrationsrättigheten är skyddad enligt lag, tills någon vågar testa.......
Dags nu för en USA-höst?

3 kommentarer:

  1. Jag kan bidra med ett citat av Winston Churchill om kapitalismen: "Det är det sämsta tänkbara ekonomiska systemet med undantag för alla de andra system som testats genom åren".

    SvaraRadera
  2. Han sa väldigt många kloka saker.

    Men visst är det nya fenomenet intressant, i landet of rich-rih and poor-poor verkar det slutligen ha trillat ner en polett.
    Minns när vi bodde i Californien, hur det var vedertaget att en rolls alltid hade företräde framför en Ford i trafiken, och hur det öppnades nya kassor på banken och i supermarket Vons, så fort nån med miljardärstämma höjde rösten. Folk levde i palats medan andra sov i bilen med hela sin familj.
    Jag såg med stora svenska förvånade ögon på fenomenet.

    SvaraRadera
  3. Läst lite på din blogg för första gången idag, rätt kul en del. Men i den här texten vet jag inte vad du pratar om riktigt, det rapporteras ju varje dag om protesterna i amerikansk media. Jag lyssnar på NPR ibland i bilen (en av de största radiostationerna) och jag tror dom har haft någon form av rapportering nästan varje gång jag lyssnat, och jag minns särskilt en direktsänd intervju med de som startade protesterna på Wall Street. Yttrandefriheten lever och mår bra i USA, och det finns en väldig bredd både i medieutbud och andra fora för att uttrycka åsikter. Ibland fastnar man kanske i binärt tänkande, en förlängning av partipolitiken där delningen Democrat-Republican förlängs och man får för sig att dessa två rörelser fångar hela spektrum av åsikter. Ett nyhetsankare på en stor TV-kanal sa en gång att hans kanal minsann gav "both sides of every story" - för varje "story" har ju som mest "two sides", eller hur? Men i praktiken finns det intressegrupper och fora där alla möjliga åsikter kan framföras. Den amerikanska våren har pågått i flera hundra år, för den som orkar och bryr sig är det fritt fram att gå ut i hagen och lukta på de blommor (och den koskit) som hör våren till.
    Allt gott!
    -J

    SvaraRadera