onsdag 21 september 2011

Ullenhag - som en sydeuropeisk pappa.




När jag var tolv år ansåg mina föräldrar att vi sett allt i Sverige och Skandinavien, och att det sålunda var dags för oss att bege oss "utomlands".
Men vi kom bara till det första landet, där vi fastnade varje år i la bella Italia, med det vackraste språket, musiken, naturen, kulturen, de underbaraste människorna, maten och klimatet. Vi fick massor med vänner, har än idag, och vissa somrar inkvarterades jag helt sonika där, hos la famiglia Piccardi. De hade då tre små bedårande barn Maria, Robertino och Massimilliano, de uppfostrades med intensiv närvaro och kärlek, men om de gjorde något fel, så ven orrarna på de små kinderna. Barnen vande sig snabbt, kärlek - hurring - kärlek.

Idag när jag läser om unge herr Ullenhags folkpartistiska förslag, att de med socialbidrag ska krävas på motprestationer för att få pengar, så tänker jag tillbaka på min italienska familj, och pappa Antonio.
Först släpar alliansen in så mycket bidragstagare så landet storknar, under löften om guld och gröna skogar till hela mastodontsläkten.
Sen, plötsligt och oväntat, försöker Ullenhagen rycka undan mattan under benen på dem.
Just när alla trodde att detta ÄR himmelriket, och att alla vita skattebetalande var deras slavar.

Hur ska detta sluta?


SVT

6 kommentarer:

  1. Nu bereder jag mig på en roliger dans. FP kommer att få på pälsen. Trots att de är ett parti som vill ösa in folk så kämpar de med bilden att vara ett kravparti. De vet nog inte vilken fot de ska stå på. De vill ju vara så snälla, men på ena axeln sitter en batiktant och på den andra en räknenisse och tjatar.
    En språklig reflektion. Det tycks råda samma begreppsförvirring när det gäller objekt och subjekt på Svt som i övriga fora: "Folkpartiet vill att dem..."

    SvaraRadera
  2. Nu kommer vitmakt-maffian med sundströmskan, helin, reinfeldt, läckberg att gå i taket. Ser också fram emot den lustiga dansen!

    SvaraRadera
  3. "Folkpartiet vill att dem.." Det är svensk mångkulturanpassning.
    Invandrare med språkproblem blir kanske lessna om vi kan tala bättre svenska, och upplever det som obehagliga tillrättavisande pekpinnar!

    SvaraRadera
  4. Men vad han tycker idag,är inte säkert att han tycker i morgon...
    Råder er att dämpa alla förhoppningar.Är gammal nog att ha upplevt tusentals löften,från detta "parti"..Få av deras önskningar har gått i uppfyllning.

    SvaraRadera
  5. Jag tror att du kanske missuppfattat FP:s förslag? Det gäller nog bara "gamla svenskar"? Såsom de höjda gränserna för högkostnadsskydden samtidigt som de "papperslösa" ska få fri vård och skolgång.

    Det har utkristalliserats tre klasser i Sverige: Först har vi de ursprungliga innevånarna som ska till Arbetsförmedlingen även med droppställningen på släp.

    Sedan har vi nomenklaturan för vilka inga skyldigheter gäller. "- Du har varit kommunalråd i tre år och känner dig lite sliten?" "- Ingen fara, ta resten av livet ledigt, vi fixar pension utan krav på motprestation." "- Vi sparkar ett par hundra i hemtjänsten så hittar vi nog pengarna till det. De gamla på hemmet kan förresten byta blöjor på varandra."

    Slutligen har vi de nya invånarna som de styrande bäddar in i bolster typ dagisungarna. Som om de gick sönder om man ens ställde en gnutta krav på dem.

    OK, jag kan kanske ha överdrivit liiite och hoppas jag har fel om FP. Att sätta de nyanlända i arbete skulle vara den bästa insatsen för integration på länge. Helst blanda olika grupper så de får öva upp svenskan och se till att kvinnorna inte arbetar tillsammans med sina män.

    SvaraRadera
  6. En ansenlig hop från mångkulturens bostadsområden äntrar varje morgon tunnelbanan, och det samma sker på kvällskvisten när de återvänder hem igen. Detta gör de SOM OM de jobbade, trots att ca 80 % av innevånarna i nyss nämnda områden är arbetslösa!
    (svartjobb utfört av invandrare och ”papperslösa” är tydligen inte alls olagligt?)
    Jag ser fram emot att detta förslag går igenom OCH reaktionen då ”man” inte längre både kan jobba och få försörjningsstöd!

    SvaraRadera