lördag 17 september 2011

Svensk kultur - ché?



THERESE GUSTAFSSON skriver idag på Newsmill:
"Folkhyfs är en bristvara i den svenska kulturen. Kusinerna från landet, det är så vi svenskar ofta uppfattas av våra utländska gäster som förvånas och chockeras över vår brist på artighet och hyfs i det offentliga rummet."

Det märks Therese att du bott utomlands, ty du talar om någonting som dessvärre inte existerar längre,nämligen "svensk kultur". Däremot har vi numera svensk statlig mångkultur.
Och det är fint. Det får du inte klaga på.

Mona Sahlin till invandraråhörare:
“Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.”

Vi har en mångkulturvurmande statsminister som stiger av planet i Kina, och mottas av uppklädda och eleganta kinesiska statsmän, när han och frun är klädda i jeans och leisurekläder. (Stort tack för påminnelsen, Argus! Och här är bildbevis, Lars!)
Landsfadern sätter liksom ribban.

För egen del biter jag mig dock fast vid det töntiga svenska, ler, hälsar, småpratar och tackar glatt till alla. Och vet du vad, Therese jag får dubbelt tillbaka. Åtminstone av dem som förstår mitt språk.

9 kommentarer:

  1. en ganska medioker statsminister vi har,

    SvaraRadera
  2. Tack för bildbeviset...Två bortkomna turister i "Mittens Rike"....eller två grå katter bland hermeliner !! Tala om att representera landet Sverige,inför världens folkrikaste nation.

    SvaraRadera
  3. Ronny Eriksson har sagt att Anders Björck brukade säga att han skäms att vara svensk. På det kontrar han: "- För en gångs skull håller jag med, jag skäms också att Anders Björck är svensk." Hmmm... listan blir lätt lång.

    Jag undrar hur paret "Rheinfeldt" känner sig? Så länge som de framhärdar med att vara svenskfientliga borde de känna sig lika billiga hela tiden.

    Vad är det egentligen med Kina och svenska statsministrar? Det är inte första gången som en har gjort bort sig ordentligt.

    /Argus (tack för dopet förresten)

    SvaraRadera
  4. Helt OT Lars men hur slutade fighten Bandyklubben - LIF? ;-)

    /Plutten

    SvaraRadera
  5. Plutten:
    Med mer tur än skicklighet,vann till slut med domarens hjälp "Masarna"...

    SvaraRadera
  6. Tur? Leksand ägde de två första perioderna och hade 14 PIM mot Rögles 10, så hur vann de med domarens hjälp? Nä jag såg inte matchen men det är så kul att retas bara.

    /Plutten

    SvaraRadera
  7. Som blårandig järnkamin, så ska jag inte försöka snacka hockey med Lars och Plutten just ikväll.

    Dopet, Argus? Det kom sig ju av sig själv!

    SvaraRadera
  8. Perssons beröm av den politiska stabiliteten i Kina 1996, den satt som en smäck. Men den mannen kom undan med det mesta...
    På grund av sin pondus, vad vet jag?

    SvaraRadera
  9. Medioker statsminister, mullis, ska be att få återkomme i ämnet imorgon.
    Vad sägs om denna cliffhanger?

    SvaraRadera