onsdag 7 september 2011

Regeringen har spenderbrallan på sig. Med allas våra pengar i.


Pettersson avslöjar:
- Nyanlända invandrare som har en etableringsplan hos Arbetsförmedlingen ska få behålla sin ersättning även när de får jobb. Det föreslår regeringen i budgeten om två veckor.
”De nya reglerna ska enligt reglerna göra det mer lönsamt för nyanlända att börja arbeta tidigare”

Hmmmm.
regeringen kör bibliskt
Ty den som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men de svenska skattebetalarna som icke har, från dem skall tagas också det de har.

5 kommentarer:

  1. Märkligt vad allt kan förändra sig inom loppet av mindre än en månad...
    "Finansministern" talade för några veckor sedan om,hur fantastiskt bra och stabilt de svenska finanserna klarat av "krisen"..
    Nu har det med en gång blivit allvarligt,med den svenska ekonomin !! Är det möjligen så,att framförhållningen vad gäller landets finanser, enbart utgörs av några futtiga veckor ??
    Inte nog med att regeringen är fullständigt inkompetent,i största flertalet viktiga frågor.Nu går man dessutom ut,och öppet förkunnar sagor för att glorifiera sig själva...
    Kanske måste man snarast sy in spender-byxorna,eller kanske vill man inte längre sitta kvar i regeringsställning och ta sitt ansvar ?? Det sista ligger nära tillhands,sedan man nu bytt ut landets urbefolkning,mot "nybyggare"

    SvaraRadera
  2. Säger regeringen inte egentligen menar att vissa grupper invandrare inte ids söka/ta jobb i och med att de måste "uppmuntras" med ytterligare pengar?
    Att behandla dem som alla andra arbetslösa skulle vara...rasistiskt?

    Personligen tror jag mera på att det finns helt enkelt inte jobb i den kompetenskategorin som krävs för att många ska kunna få jobb. Men ändå vägrar man anpassa invandringspolitiken utefter verkligheten, och det kan man ju göra när det inte är ens egna pengar det handlar om...

    SvaraRadera
  3. Det är verkligen inte lätt att se logiken. Arbetslösa hade vi ju redan innan massinvandringen, dessutom arbetslösa som man kunde dra in på, snåla och spara på, dvs svenskar. När ett jobb för en invandrare kostar regeringen 92 miljoner att hosta fram, ja då är det lätt att tänka i banorna att många pensionärer kunnat få en rimligare pension istället.

    Dessutom, jag ser en stor fara i att det just nu formas ett samhälle specifikt för invandrarna. Det bäddar för konflikter.

    SvaraRadera
  4. Ja, det har du ju rätt i, att samhället med alla medel ska "assimileras" till den förda invandringspolitiken, det är ju så det är i praktiken. Samhället är ju inte uppbyggt med tanke på massinvandringen. Samhället och ekonomin är uppbyggt på att de som nyttjar välfärden är de som bidragit till den. Har inte tänkt ur den synvinkeln förut...

    Snacka om omvälvande experiment att anpassa ett helt samhällssystem utefter känslor, för det är vad det till syvende och sist handlar om, känslor, inte logik.

    SvaraRadera
  5. Absolut. Desvärre är min tillit till politikerna och deras idéer putz väck.

    SvaraRadera