tisdag 27 september 2011

Nu blir det huggsexa.




Ett skeppsvrak med 200 ton silver har hittats på Atlantens botten.
Skatten tros vara värd nästan 1,6 miljarder kronor.
Nu planerar ett amerikanskt företag att bärga lasten med hjälp av en undervattensrobot.
Var lite hygglo nu.
Jag tycker den i världen som behöver fyndet mest, får det!

expressen

7 kommentarer:

  1. För dom pengarna skulle jag bygga en egen ishall, ha ett riktigt monsterkök med en riktig pizzaugn. Och så skulle jag hyra in Leila från tv-serien "Leila bakar" så att hon kunde baka chokladtårtor hela dagarna. Tänk att få det till frukost och lunch. En och en annan Schwarzwald skulle sitta fint det med.

    Skall bli intressant och se om de kan bärga det. Det påminner om lasten på 4.5 ton guld man fann 1981 i vraket HMS Edinburg. Det ligger på drygt 300 meters djup.

    Avslutningsvis skall jag vara snäll mot Lars och inte nämna något om matchen mellan Rögle - Malmö som ett visst lag förlorade. Det vore alltför taskigt, he he.

    /Plutten

    SvaraRadera
  2. Vi säger inget till Lars om att lillebror fick stryk!
    Vicka drömmar du har Plutten, monsterkök, pizzaugn och chokladtårtan igen. Det känns som om vägen till ditt hjärta är spikrak, via chokladtårtan. Tur du tar på dig grillorna och drar några repor på isen mellan varven, så att den tuffa jeansjackan rämnar i sömmarna!
    För dom pengarna skulle jag bygga en leader- academy på ön, ta dit världens ledande politiker och lära dem vad mänsklighet, ödmjukhet, demokrati och riktigt gott ledarskap är.
    Dom som inte klarar det får utan pardon gå på plankan och bli ålmat.
    Sen skulle jag bygga om alla äldreboenden i Sverige och döpa dom till Lajbanslajbans.

    SvaraRadera
  3. Plutten:
    DRÖMMAR OM SILVER,DRÖMMAR OM GULD...
    Dessutom är det ju så i modern hockey,att ett av lagen alltid måste vara förlorare..Men naturligtvis smärtar det,när ett så orättvist resultat uppstår,därtill sämsta laget får poängen med sig hem till Rosengårdsområdet....Inte nog därmed den som avgjorde för denna "främlingslegion" ,var en invandrare (om än tillfällig)...

    SvaraRadera
  4. Carina, den chokladtårtan har gått och blivit en fix idé. Varför vet jag inte men jag tänker på det varje dag. Jag får helt sonika baka en själv. Hur svårt kan det vara som man säger.

    Lars, du får trösta dig med att Leksand åker till Västerås i morrn och får stryk.

    /Plutten

    SvaraRadera
  5. Nja Plutten,Leksand tillhör absolut de lag,som jag gärna håller tummarna för..Däremot har jag inte mycket över för Västerås...
    Hade du bott i Hbg,finns idag en god tårta, som tillägnas HIF och guldet...Röd/blå marzipan med guldfärg..och innanmätet är inte sämre.

    SvaraRadera
  6. Apropå hockey, Färjestads tränare får råd av Mona Sahlin "sluta läs tidningarna". Björntjänst eller? Döm själva.

    /Plutten

    http://hockey.expressen.se/elitserien/1.2573369/sahlins-rad-ska-hjalpa-farjestad-ur-krisen

    SvaraRadera
  7. Det är väl endast dom som har teknik nog att kunna få upp silvret, som har någon nytta av att få det. USA har det ju just nu dåligt ställt i de federala statsfinanserna, men kanske än värre i de enskilda staterna för att inte tala om på kommunal nivå. Så de är kanske de mest behövande nu, som också har möjligheten att plocka upp silvret. Kan 200 ton ha någon inverkan på silverpriset månne. Jag har några silverslantar liggande sedan länge. Vad tycker ni, ska jag sälja nu eller vänta tills de blir så gamla att de värderas efter ålder och inte silverpriset?
    Om det finns konstiga stavningar m.m i detta inlägg, beror det på att jag försöker skriva utan glasögon, då mina glasögon är på reparation. Det är inte lätt ska jag säga.

    SvaraRadera