måndag 26 september 2011

Jag börjar få diffusa problem med verklighetsuppfattningen.


- En färgad person med statussymboler som kostym och slips upplevdes som vit, medan en vit person klädd som en städare togs för färgad, i en ny amerikansk studie.
????????????????????????????????????????????????????????????????

-Vår uppfattning av ett ansikte är alltid en kompromiss mellan vad våra ögon verkligen ser och vad vi har med oss i bagaget. Resultatet av studien kan visa på en tänkbar orsak till smygrasism, tror forskarna.

??????????????????????????????????????????????????????????????????

Igår var det en tomte på newsmill som försökte tala om för oss att det våld vi ser i vårt land, existerar i själva verket inte.
Det finns istället i Finland och Japan för att dom gillar lika, sa hans statistik.

Ikväll kommer forskare med rön, som säger att jag inte kan se att en svart person är svart om han har kostym. Och inte att en vit är vit om han städar.
Fast i Sverige får man inte ens säga svart.
Och då är det ju enkelt.
För då är allihopa vita.
Och är vi inte det, så är vi inte bara smygrasister, utan riktiga ärkerasister.

Och det är nu jag måste skaka kraftigt på hela mig, och ta i för kung och psycholand med Thåströms:
- "Det är ni som är dom konstiga - det är jag som är normal!"







SvD

8 kommentarer:

  1. Lite OT men har din blogg gått och blivit bannad på Svenskan? Det är andra gången jag inte kan hitta ditt blogginlägg där.

    /Plutten

    SvaraRadera
  2. Carina-Fina, du får börja låsa notisena som jag läser dem. Jag börjar alltid längst ner och i detta fall hade jag nog hoppat över läsningen då det står UMEÅ TT. TT har skrivit fler sagor än Astrid Lindgren.

    SvaraRadera
  3. Plutten, du har helt rätt, min blogg är bannad i SvD, HD, Aftonbladet och Kristianstadbladet och några till.
    Jag är paria.
    Fast en glad paria. Ändå.

    SvaraRadera
  4. Carina:
    Däröver kan du enbart sträcka på dig...Detta om något visar,att du är mer än obekväm för dem.
    Varför,måste DE ju själva ge svaret på.
    Dessutom till "Plutten" och säkert många av oss andra som syns flitigt på FRIA BLOGGSIDOR,tro inte att våra kommentarer går spårlöst förbi.Med säkerhet är vi mer välbevakade,än landets kriminella "nybyggare".Men just denna min teori, manar till ett än större engagemang,från oss som värnar om demokratin..

    SvaraRadera
  5. Jag måste ändå säga att lite förvånad är jag trots allt. Visst har kontroversiella ämnen debatterats men själva andan i kommentatorsfältet har alltid hållit en vuxen nivå.

    /Plutten

    SvaraRadera
  6. Själv mycket nyvaket förvånad, Plutten, jag försöker verkligen hålla bloggen snygg och mig själv lugnt, sansat och sakligt inom gränsen.
    Men det chockartade uppvaknandet när älskade närstående tydligt inte vill förknippas med min blogg "varken privat eller yrkesmässigt", lärde mig att bara att vara ifrågasättande och inte följa med strömmen, kan upplevas som väldigt provocerande just i Sverige, ett verkligt konsensus-styrt samhälle.
    Men jag har ingen läggning för bitterhet alls, jag är jag, och efter alla dessa år så tycker jag riktigt bra om mig själv.
    Snäll mot snälla, dum mot dumma!

    SvaraRadera
  7. Det är lite "Keiserens nye klæder" över det hela, det är lätt att bli arg och ledsen när man upptäcker att man står naken. Jag antar också att de avståndstagande tillhör en yngre generation? Enligt en yngre kvinna (som jag tyvärr glömt namnet på) som satt i morgonsoffan i SVT för ungefär ett år sedan så är femtiotalarna den sista PK-befriade generationen.

    Din blogg är både snygg och korrekt och skulle inte ha varit det minsta kontroversiell för fyrtio år sedan då våra ledande politiker skulle ha sagt i stort sett samma saker.

    Då Pia Kjærsgaard och Dansk Folkeparti krävde att man skulle dra in uppehållstillståndet av asylskäl för politiska flyktingar som semestrade i hemlandet tyckte jag först att man gått för långt. Sedan tänkte jag efter och insåg då att om man kunde vistas i hemlandet så hade man inte längre skyddsbehov.

    Jag hamnade i samma veva i en ordväxling med en genuin gråsosse som efter jag förklarat mina bevekelsegrunder faktisk tog reson. Så jag tror att det finns hopp, det kommer bara att ta tid för gemene man att få upp ögonen. Det jag bara inte förstår är att hur det aparta kan bli norm i vår konsensuskultur?

    Jag brukar inte heller slå folk i huvudet, vill jag göra dem illa så förser jag dem med bananer så de själva kan halka på skalen.

    Slutligen ett råd (på engelska): "Don't argue with idiots. They drag you down to their level and beat you with experience."

    :-)

    SvaraRadera
  8. Själva du, Argus, är som ett levande bevis på den här bloggens snygghet, höga nivå av klokhet, debatt-stil och kunskaper! Tack, jo det gäller mina söner, de är unga och kommer inte att förstå förrän det är för sent, är jag rädd. Jag har fostrat dem till eget tänkande, mod och civilkurage, men de har vuxit upp i en miljö där man valt att inte ta del av mångkulturen, och alltså aldrig stött på baksidan av den.
    En av dem förstår jag speciellt, ity han är en skrivande person och vistas dygnet runt i de kretsar som vet och tänker "rätt".
    Men vi bortser från våra olika ståndpunkter, och talar om annat, det finns varm kärlek mellan oss detta till trots.
    En av flickvännerna är däremot helt enig med mig, hon är uppvuxen i en annan stad och har sett alldeles för mycket.
    Jag älskar ditt råd, och ska ta det till mig och leva med!

    SvaraRadera