fredag 5 augusti 2011

Zuddens världsbild har kraschat.


Endast 8 veckor gammal kom Zudden till oss härute på ön. Att han någonsin nån gång då för snart 4 månader sen en gång åkt bil från Väderstad, och båt hitut, det har han lyckats förtränga. Ty nu är han ju kung på ön, över klipporna, havet, trutarna, svanarna, grodorna, och ja, inte ens havsörnen kan skrämma honom längre.
Så igår blev Björn och jag bjudna till utomhusteater med middag av de kärleksfullaste och generösaste kärstående. Hundarna kan inte lämnas sålänge, så det blev en resa till verkligheten.
Koppel. Båtar. Bilar. Moppar. Cyklar. Barnvagnar. Gator. Teater. Fåglar på marken. Galna människor som skrattar och applåderar. Fimpar. Lyktstolpar. Snusprillor.

Blicken vild och ängslig, vad var nu detta.
Bara en försmak av det som komma skall.........

3 kommentarer:

  1. Vad skall hända när han kommer in till stan ?
    Minns hur mitt äldsta barnbarn reagerade första gång han såg en neger(mörkhyad)...Stod helt still och förlamad innan han sprang till sin mamma...Ja det är inte lätt för vare sig djur eller människa,att vänja sig i vårt nya samhälle...

    SvaraRadera
  2. Har ett liknande minne, när vi klättrade på kinesiska muren när sönerna var små. Alla tittade, pekade, fnissade, gömde sig, och ville ta foton och foton och foton.

    SvaraRadera
  3. Då vet ni hur det känns,att vara en form av asylant,i en främmande världsdel..Så måste ingen av våra besökare,här i Sveriges mångkultur känna sig...Här pekas ingen ut,tvärtom vinkas in.F.ö är du säker på,att det var Kinesiska muren,och inte en långsträckt pagod (bhagavati) i Japan...med tanke på fotograferna !!

    SvaraRadera