tisdag 2 augusti 2011

Summering av dagen.



janstefans, Anna, Eva-Marie och Lars, tack för allt livgivande ni delar med mig/oss, upp med hakan Anna!
Just idag är ön befolkad av bara två människor, två hundar, och en svalfamilj - ggrrrr - och hur hjärtligt roligt det än är med gäster och familj så känns det idag som värsta lyxen at bara vara vi två
Zorro håller väldigt sakta på att hämta sig, Zudden är full av bus och glädjeskutt som vanligt, Björn vittjar ryssjorna och röker ål, och jag har tagit fram en ny sommarbok. "Tuppen och havet" av Sara Parborn, jag har bara kommit till sidan 78, men är redan lycklig över allt jag läser, så mycket stilla klokskap:

Om livet: "Man går ut med väskan full, och blir rånad allt eftersom.
Vissa illusioner behöver man bli av med, men det finns också de som inte bör dö."


Citat av Einstein: "Riskerna är väldiga, uppgiften kollossal, tiden är kort.
Men vi kan hoppas - vi måste hoppas - att människans egen skapelse, människans eget geni, inte kommer att förgöra henne."

Om moral: "När man kommit upp i min ålder kan man kosta på sig att be folk dra åt helvete. Man är inte beroende av att vara omtyckt längre. Det är förbannat skönt."

Alla de här citaten passar in just idag, när några läsare lämnat in, för att de inte trivs med huvudet ovanför sanden. Och för att de inte kunnat/velat svara på min fråga under bloggen om det verkligen är rätt att det är billigare straff på att våldta svenska barn i Sverige.

5 kommentarer:

  1. Lite OT men nu vart jag faktiskt lite avis på dig dvs att få vara ute i skärgården och känna friden. Men det är dig väl förunnat. Under 80-talet jobbade jag på Sandön över somrarna och de ögonblick man kunde få sitta för sig själv eller sitta i grupp med kollegorna och hålla käften och bara beundra utsikten är minnen jag kommer ha med mig för alltid. Apropå Stockholms skärgård, en fin sommarkväll, finns det en mer romantisk omgivning? Tycker inte det. Vad skönt att hunden mår bättre.

    /Plutten

    SvaraRadera
  2. Plutten, vad rätt du har, idag är det himmelskt, bara, bara bara himmelskt!

    SvaraRadera
  3. Ja Carina det gäller att stanna upp och se sig omkring, det finns så mycket vackert. Havet är även min passion, idag har jag jobbat och längtat till havet.
    Jag måste till havet emellanåt för att andas.

    ja du snarstuckna människor finns det gott om, man behöver inte tycka lika och så måste det få vara utan att det skall suras till förbannelse.

    Oj vad det har varit varmt idag, jag är överhetted ;)

    SvaraRadera
  4. Havets betydelse för oss som är födda vid det, går inte att överskatta. Bodde några år i Californiens Desert - åååångest. En "man-maid lake" kunde definitivt inte lindra mina kvävningskänslor.
    Ofta drog jag till San Diego bara för att sitta en hel dag vid havet och känna mig lycklig.

    SvaraRadera
  5. Om snarstuckna människor - ryyys!

    SvaraRadera