torsdag 4 augusti 2011

AttackJas-svalan: - Det är personligt Björn!


Hundarna och jag lever ett gudomligt stilla solskenssommarliv, Zorro repar sig sakta, sakta av sin medicin, Zudden är på ständig munter upptäcktsfärd i livet, och tillsammans badar vi (22 grader!) läser och njuter av jordgubbar, hallon och vattenmelon nere vid bryggan. Allt är frid och fröjd.
Tills Björn närmar sig.
Då kommer attack-Jas-svalan i full karriär och störtdyker mot Bjönens blonda kalufs och rispar illsint med ena klon på hans hjässa. Björn duckar och kastar sig vilt efter sitt skyddsparaply.
-Du måste be om förlåtelse säger jag, och sträcker mig lojt efter min bok.

-FÖR VAD?
Muttrar Björn och fräser under paraplyet.

3 kommentarer:

  1. En svala gör ingen sommar...Har en färsk rapport för er.Förra veckan satt jag (som vanligt) framför TV`n,när det small till på mitt fönster.Eftersom jag bor i ett område som tidvis är utsatt för skottlossning,tog jag betäckning..
    Efter stund under bordet,tittade jag försiktigt fram,som man lärde sig under värnplikten på 30-talet.Men nu upptäckte jag,att det inte fanns något skotthål,men utanför fönstret hundratals lågflygande svalor !!!
    Nyfiken gick jag ut på balkongen för att titta på denna nya invasion,i "mitt" bostadområdet..På nära håll beskådade jag något som jag aldrig tidigare upplevt,hur dessa "Jasflygare" passerade några decimeter från mig i svindlande hastighet..Förklaringen anses av experter vara,att flygmyror fanns att tillgå för kvällsmålet.Själv tror jag att de var ute för att sondera var deras vintervärdar från syd, förbringade sin Sverigevistelse..Av detta kan möjligen orsaken till angreppen mot din Björn ligga,en blond nordisk man,uppfattas som en fiende,av dessa sydlänningar.

    SvaraRadera
  2. ha-ha-ha, Lars, alla borde ha ett köksbord!!!

    Tur för mig att björnen är mer lik en flygmyra än jag och hundarna!!!

    SvaraRadera
  3. Nej tror mer på tesen,att du och dina hundar tillhör den "mörka" delen av djurvärlden,och därför skonas...

    SvaraRadera