tisdag 9 augusti 2011

Anmäl Sveriges statsminister till Europadomstolen!



Bo Rothstein är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, skriver en undangömd liten artikel iExpressen:

" Ur ett demokratiskt perspektiv är det naturligtvis fullständigt skandalöst att vi i Sverige nu har offentligt finansierade skolor som satt könsdiskriminering, korruption och diskriminering på etnisk och religiös grund i system. Grundlagens bestämmelser, leder tveklöst till slutsatsen att denna och alla andra friskolor som drivs på religiösa eller etniska grunder måste avvecklas."

Profssorn skriver att Sverige i godkännandet av diskriminerande och förtryckande "fri"skolor bryter mot lagen.

Anmäl Reinfeldt som den högste beskyddaren av denna skolverksamhet till EU-domstolen!
Ty antingen är han dum och obegåvad som inte vet, och har förstått, hur dessa skolor fungerar för de förtryckta och diskriminerade flickorna.
Eller också vet han, men vill inte se.
Eller också vet han, men tycker skolornas värderingar är OK.
I alla tre fallen är han i mina ögon inte värd att vara statsminister i allmänhet, och för de värnlösa flickorna som sökt skydd i hans land, i synnerhet.


# Europadomstolen, formellt Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna, har att bedöma oklarheter och tvister kring och påstådda brott mot den Europeiska konventionen om de mänskliga rättigheterna från 1950

2 kommentarer:

  1. Det här borde vara något alla bloggare mot massinvasionen av muslimer borde kunna ställa upp på gemensamt. Man kan ju t.ex. väcka den delvis sovande bloggen ”Nätverk mot politisk korrekthet”. Eller bilda en ny allians för avskaffandet av religiösa friskolor. Det första denna allians skulle ta itu med, är att ställa Fredrik Reinfeldt inför Europadomstolen, för hans inställning till religiösa friskolor.

    SvaraRadera
  2. Jag är på. Var börja? Sätt mig igång, Olli.

    SvaraRadera