tisdag 12 juli 2011

Vinklade nyheter från kustbevakningen.


ABCnyheternarapporterade ikväll om de utökade insatserna mot sjöfylleri.
Kustbevakningen har fått en stolt förstärkning med fler patrullbåtar i Stockholms Skärgård, och lobbar genom nyheterna för denna mycket omdiskuterade och lika hastigt som tvivelaktigt tillkomna lag.
De coola killarna från kustbevakningen berättar stolt om att de häromdagen faktiskt testade två unga killar som kört in i en brygga, och att hör och häpna - statistiken som visade att förra året var lagen så effektiv så hela 299 misstänkta rattfyllerister testades.
En ökning med 200% jfr med året tidigare!
200 % på ett år.
WOW. Klapp på bröstet. Och vi alla som fått för oss att kustbevakningen bara var ute efter glidarsommmmarjobbet.

Men vänta nu lite....hallå....kustbevakningen......200 %......??
-Sedan året innan - då lagen inte fanns?

Det glömde ni visst säga.
Och SVT svalde heeeeeela betet.

DN

8 kommentarer:

  1. Du vet uppenbarligen inte vad lagen handlar om. Det var även tidigare olagligt att köra berusad, men nu får man testa förare av båt (av viss storlek/fartkapacitet)utan att behöva misstanke om fylleri. Alltså upptäckts, och fälls, betydligt fler berusade förare.

    Lätt raljera när man inte vet vad man pratar om, eh?

    SvaraRadera
  2. Trams, självklart att fler fälls när man har en lag med nya direktiv.
    Förresten - du som är världsmästare från kustwaffe, och inte fick bli polis (?), kan du vara tydlig med hur många båtolyckor som varje år beror på alkohol, tack!

    SvaraRadera
  3. Öhm, hur står följande två meningar i motsats:
    Jag: "Alltså upptäckts, och fälls, betydligt fler"
    Du: "självklart att fler fälls när man har en lag med nya direktiv"
    ..?

    Det är du som i ditt ursprungliga blogg-inlägg påstår att den nya lagen inte går att jämföra mot något som inte finns. Bestäm dig för vilket argument du tänkt köra på och återkom.

    Med andra ord; jag vet ingenting om båtolyckor och alkohol, men jag vet att det testas fler med den nya sjöfylleri-lagen (uppenbarligen 200% fler) och det är självklart fullt jämförbart med hur många som testades innan lagen trädde i kraft. Hur du kan raljera mot det syntes mig märkligt.

    Och snälla du, lugna ner dig lite med polariseringen. Jag är f.d utlandssoldat (aka. gammelyxa) och f.d instruktör i armén, och har inget med Kustbevakningen att göra. Bara för att pekar ut fel i din argumentation är jag inte din värsta fiende...

    SvaraRadera
  4. KBV/POLIS har nu en kampanj för att visa sina muskler genom att haffa exempelvis en segelbåt där föraren har förarbevis och flytväst på, kryssande ute på fjärden med 2 glas vin innanför västen.
    Vi på www.alltom02promillepasjon.se gör allt vi kan mot denna vansinnes-lag.

    SvaraRadera
  5. Tack Ola,ska genast söka länken du förmedlar, har bara varit inne på Skärgårdsbryggan och där läst mycket bra inlägg om stolleriet.

    Ann, har ingen lust och polimisera över min argumentation. Tror jag uttryckt mig tillräckligt klart för de flesta.

    SvaraRadera
  6. Den nya sjöfyllerilagen gäller alla ombord och hela tiden, inte endast när båten är på väg. Kust bevakningen måste nu stoppa ALL vindrickning i gäst och natur hamnar.

    SvaraRadera
  7. Skillnad mot bil.
    4 i Landskrona hävdar att ingen körde bilen som dödade en man....

    Den idiotiska lagen till sjöss måste omprövas.

    SvaraRadera
  8. Enl vad som skrivs i DN ser polis och kustbevakning genom fingrarna och låter sjöfylleristerna komma undan, man ingriper INTE mot berusad som befinner sig i förtöjda båtar trots att sjöfyllerilagen är helt klar på denna punkt, det är förbjudet att vara ombord i en fritidsbåt och ha över 0,2 oberoende om den ligger vid bryggan eller är på väg. Gäller alla ombord.

    SvaraRadera