söndag 10 juli 2011

Sydsvenskan har blivit Cencursvenskan.


Sydsvenskan har sagt upp sitt samarbete med Twingly, som möjliggör för bloggare att länka sina bloggar till artiklar i tidningen.

Alla andra stora tidningar, Skånska Dagbladet, Dagens Nyheter, Göteborgsposten, Svenska Dagbladet och Expressen samt SVT Rapport, Aftonbladet och Metro avtal med Twingly.

Sydsvenskan säger att de tvingats lägga ner för stor kraft på att sortera bort twinglyinlägg, från bloggar som tycker annorlunda än deras egna enda och rätta åsikter.
Sydsvenskan har, precis som alla andra, möjligheten att stänga av bloggar en och en, men valde att stänga av alla istället.
Som enda nyhetstidning i större stad saknar nu Sydsvenskan twinglyfunktion.

Skanskan

5 kommentarer:

  1. Vill tillföra HD,den lilla lokalblaskan i Nv Skåne.Detta innebär att det tragiska fallet i Umeå,där en 7-årig pojke knivmördades på söndagsmorgonen,inte kan rapporteras öppet...
    F.ö skall två av de "nybyggare" som Maud O i sitt Almedalstal vurmade för nu sitta i polisens förvar."Shahram" född 58 och "Avisha" född 76,skall vara släkt med offret! Men i detta fall kan det väl inte röra sig om hedersmord !! Hur som haver,tragiskt när vår mångkultur tar sig sådana friheter.

    SvaraRadera
  2. Jag väljer faktiskt att ta det som ett positivt tecken. Ett tecken på att trycket (på tidningarna till att börja med) växer sig starkare för varje dag. Snart kommer turen till stollarna ..... förlåt, politikerna

    Jag hoppas att det hela även kommer att leda till att Censursvenskan får ännu större ekonomiska problem än de redan har :)

    HD förvånade mig med att använda ordet 'invandrare' i artikeln om killana med yxan.

    /ingvar

    SvaraRadera
  3. Kanske har du rätt Ingvar, trycket från vanliga människor kommer att avgöra, cencursvenskan är en skam, jag kommer inte att sörja om den rasar.

    SvaraRadera
  4. Sjuåringen, huu, så tragiskt. Undrar om vi får veta hela sanningen. Verkar som du har inside Lars?

    SvaraRadera
  5. En blogg som bör uppmärksammas är den osynliga journalisten....vet ni om att Svensk försäkringskassa betalar ut pengar till folk i 155 olika länder världen över???
    http://denosynligajournalisten.blogspot.com/2011/07/pensioner-och-fortidspensioner-till.html

    /HellBoy

    SvaraRadera