söndag 24 juli 2011

Som Sahlin bäddar.


Har just sett Mona Sahlin totalnegligera all fara med islamism som nonsens, på SVT nyheterna, samtidigt som Evan Kohlmann mottar skadeglädje och hot på sin twitter.
Islams Abu Suleiman al-Nasser: "Today, Norway was targeted in order to serve as a lesson and example for the rest of the nations of Europe."
"If you think you can help to fight us and to stop attacks on Europe or America, then you could be really wrong."

Varför, varför, varför?

#
Evan Kohlmann
är en privat sector International Terrorism Consultant som har jobbat över ett decennium med att kartlägga al Quaida och andra terrorist-organisationer.

7 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-07-24 22:30

    Vad menar du? Vi hörde också intervjun med Mona Sahlin i aktuellt. Totalnegligera all fara med islamism? Menar du fanatisk islamism? Eller muslimsk tro? Hela det makabra terrordådet i Norge handlar om hatet mot mångkultur och muslimer samt socialdemokrater som Jens Stoltenberg och Mona Sahlin.

    SvaraRadera
  2. Konstaterar att vi har olika uppfattning.
    Och att jag fortfarande tror att om politikerna inte tar människors rädsla och oro på allvar, so we ain´t seen nothing yet.

    Det är precis det som Sahlin gjorde på TV igår, dvs det som du gör nu:
    -"vaddå? islamism? farligt? äh, det är bara idioter som tror på det, vi andra, vi smarta vi befattar oss inte med sånt skit, vi vet bättre."
    Sätt dig in i om du sa det till en galning typ attentatsmannen och försök, försök, försök förstå vad det skapar för känslor.

    SvaraRadera
  3. Ulf:
    Som du kanske vet undviker jag sedan många år tillbaka,att lyssna till nyheter som förmedlas via SVT.Har därför inte hört någon vare sig förespråkare eller motståndare till den islamisering som sker i Norden.
    Men i en stund som denna (jämför Palmemordet) borde man kanske i första hand sörja de avrättade,och först därpå söka finna en förklaring.Om nu någon som Sahlin,hastigt tar upp ämnet över Islam.Tyder inte detta på att personen ifråga har en inre känsla,att något har gått fel? För inte kan väl denna tidigare partiledare,ta pressens ord från en "sjuk terrorist" som sitt underlag,redan dagen efter dådet !
    På sikt måste alla inse hur snett den nya religionen i Norden,har påverkat umgänget. Ökande spänningar bland den infödda befolkningen,vilket attentatsmannnens dåd vittnar om.Vill inte göra mig till ett orakel,men har sedan länge insett att denna kulturchock,i slutändan kommer att leda till ÄN större tragedier..
    Slutligen betr.din sista mening ovan,måste inte hela den styrande svenska 7-klövern,bära sin del av hatet ?

    SvaraRadera
  4. Ulf Hjertén2011-07-25 14:30

    Varken Stoltenberg, Sahlin eller jag har tagit upp och argumenterat för eller emot den islamentaristiska terrorismen. Vi har poängterat att vi inte låter oss skrämmas bort av några former av terrorism och att vi står upp för ett öppet och demokratiskt samhälle. Jag har dessutom varken kallat Carina eller Lars för idioter och att jag skulle vara smartare än ni och begripa allting bättre och att jag struntar i andra människors rädsla. Att inte våga uttrycka mina åsikter av rädsla för att en galen människa kan ta så illa vid sig att han eller hon börjar skjuta villt omkring sig, det tror jag är fel.. Kan man inte föra en öppen dialog i vårt samhälle då är vi illa ute. Det är väl snarare så att man genom en öppen dialog kanske kan mildra , t.o.m. stoppa hat och våld. Som Stoltenberg så ödmukt och ändå trosvisst uttryckte: ingen ska kunna skrämma oss bort från det öppna samhället, skrämma oss till tystnad. Den övertygelsen delar jag med honom och tusen och åter tusen människor dessa tunga dagar.

    SvaraRadera
  5. Ulf:" Att inte våga uttrycka mina åsikter av rädsla för att en galen människa kan ta så illa vid sig att han eller hon börjar skjuta villt omkring sig, det tror jag är fel.. Kan man inte föra en öppen dialog i vårt samhälle då är vi illa ute. Det är väl snarare så att man genom en öppen dialog kanske kan mildra , t.o.m. stoppa hat och våld."

    Nu skenar du iväg i din vilja att misskreditera. Läser du öht vad jag skriver?
    "Vi måste stå upp för det öppna samhället – annars vinner terroristerna!

    Så länge denna paroll förblir tomma, värdelösa ord utan mening och betydelse, och det fortfarande sluts en iskall järnridå mot de som är kritiska mot massinvandring och mångkultur, så länge kommer orden bara att vara ett hån."

    SvaraRadera
  6. Det är du och dina som exkluderar, det är du och dina som inte ville gå i SDUs manifestation mot våld. För det var inte fint nog.
    Nu jäklar i havet ska det manifesteras, för nu kommer appellen från dom rätta människorna, med de rätta åsikterna.
    Skäms ni inte.

    SvaraRadera
  7. Ulf Hjertén2011-07-27 09:38

    För det första: Jag har inte valt bort en manifestation mot våld i SDU:s regi. Med "de mina" vet jag inte vad som menas. Jag tillhör varken SSU eller någon till dem närstående organisation. Nog om det. För det andra: Jag ville bara peka på att en politisk ungdomsorganisation valt att i dessa tunga dagar inbjuda till en manifestation mot politiskt våld. SDU är alltså inte ensamma. För det tredje: Jag tror inte ett ögonblick att jag har varken de abslolut rätta åsikterna och hela sanningen. Ändå vill jag uttrycka att jag tror på det öppna samhällets dialog och att olika kulturer berikar och att det är i dagens globaliserade värld omöjligt att inte influeras av andra kulturer. För mig är inte denna paroll värdelösa ord utan mening. Med slika påståenden förpassas den spirande dialogen på ex. denna blogg rejäla steg tillbaka. Det tycker jag vore en sorglig utveckling. Nu är det så att det som hänt i Norge är en högerinfluerad främlingsfientlig politisk terrorhandling av enorma, ofattliga mått. Nästa gång, vilket Gud förbjude, kan det komma något liknande från vänster eller isamistiskt håll.

    SvaraRadera