måndag 25 juli 2011

En lärares vardag i mammas Landskrona.


Helsingborgs dagblad har varit i kontakt med Arbetsmiljöverket och några anmälningar som gäller Junior College har inte gjorts sedan skolan startade.
Hot och våld av allvarliga slag måste anmälas till Arbetsmiljöverket. Det framgår i arbetsmiljöförordningens andra paragraf.
Rektor Mathias Jostvik säger att ingen av händelserna som polisanmälts har varit så allvarliga att det krävts någon anmälan till Arbetsmiljöverket.

Här är polisanmälningarna som gjorts under läsåret:
Olaga hot och skadegörelse
I slutet av november förstör några elever inredningen i ett klassrum. När en lärare säger till slutar det med att ett stort antal elever står och ropar att läraren ska dödas. Enligt polisanmälan fick personalutrymmet låsas under situationen.
Stöld av datorer
Under hösten stals en stor mängd bärbara datorer på skolan på kvällstid. Det polisanmäldes.
Bar kniv
I februari påträffades en elev med kniv i skolan. Det anmälde rektorn.
Skadegörelse
Elever tar sig in i ett kök och förstör en ugn genom att placera plastföremål i den.
Olaga hot
En elev som blir tillsagd när han är stökig hotar att döda en lärare. Polisanmält i april.
Mobilstöld
En lärares mobiltelefon stjäls. Polisanmält av kommunen.
Olaga hot
En lärare säger till en elev att lämna ifrån sig en mobiltelefon. Eleven hotar läraren till livet. Anmält i april.

HD

9 kommentarer:

  1. Öbon:
    Med denna lista har Carina visat ENBART EN DEL av alla de nyheter som varje vecka återges i lokaltidningar.Bland annat har framgått hur man knivskurit skolkamrater,kastat mycket skarpa knallskott inne i skolan,rektorer tvingats stänga skolan och sända hem barn p.g.a "vissas" hot.Men även på icke skoltid samlas dessa unga ligister i skolområdet ,och försöker sätta skolor i brand,liksom inbrott och stölder hör till dagordningen.Skulle du själv vilja sända dina barn el.barnbarn till en sådan skolmiljö?
    Men utan att vilja göra mig lustig,bor du ju på en fredlig Ö,och måste därför inte dagligen drabbas av det multikulturella....som övertecknad och många unga svenska familjer med barn i skolåldern.

    SvaraRadera
  2. Det är denna miljön eleverna kommer från. Koppargården mm i norra Landskrona. Mordbrand för att hyresvärden vill att vattenkostnaden belastar hyresgästerna separat. Inte vanlig enkel ilska - mordbrand.

    http://hd.se/landskrona/2011/07/25/allt-var-acceptabelt/

    http://www.skanskan.se/article/20110125/SVALOVLANDSKRONA/701259913/-/brandattentat-mot-landskronahem

    http://www.skanskan.se/article/20110124/SVALOVLANDSKRONA/110129832/-/ingen-skadad-i-brandattentat

    Detta är en förvisso en skola för elever med särskilda behov/från speciella miljöer. Tyvärr är den rätt kännetecknande ändå för Landskrona. Intill ligger gymnasiet - INGEN utifrån kommande vill gå där.

    ---

    http://www.skanskan.se/article/20080312/NYHETER/801195113/-/15-aring-domd-for-skolvaldtakt

    Våldtäkt, låsta toaletter, övervakningskameror - redan 2008. Det har inte blivit bättre o då försöker faktiskt politikerna åstadkomma en förbättring i Landskrona.



    /ingvar

    SvaraRadera
  3. Tack goa Ingvar, politikerna har i Landskrona skapat det svartaste helvetet i den civiliserade världen.

    Vad tyst Öbon blev.

    SvaraRadera
  4. Ingvar:
    Tack för att du följer upp,hade själv tänkt mig en bra mycket längre lista på skolvardagen i detta skånska Chicago.Avstod eftersom de som bor i lugnare delar av landet,likväl har svårt att inse och förstå den terror som råder.

    SvaraRadera
  5. @Carina
    Tack själv :)
    Men, vi ska nog skilja på tidigare politiker o de som sitter nu. För att vara folkpartist är Torkild Strandberg ovanligt bra o rakryggad. Att det sen inte räcker är en annan sak.

    @Lars Å
    Tack själv. Nä, jag tror inte man kan ta inte tillståndet. Just Landskrona redovisas nog bättre eftersom HD måste konkurrera med Skånskan där. Det går inte så bra att mörka då.

    Ibland längtar jag (nästan) tillbaka till tiden innan jag började läsa PI. Okunskapen var rätt skön, en lätt börda att bära. Men bara nästan - allt man gör, allt man skriver, allt man säger ger till slut effekt om än liten. Mer kan man inte göra, men har man påverkat en person är det bra.

    /ingvar

    SvaraRadera
  6. Din kommentar är mycket befogad. Min mamma är en av dem som stort beundrar FPs Torkild Strandbergs kamp för Landskrona!

    Min Björn och jag satt här på morgonen och undrade vad som skulle krävas för att få Landskrona på rätt väg.
    Låt säga att man krävde nolltolerans på all brottslighet (allt från hot och vandalisering i skolorna och uppåt) och etablerade tusentals poliser att efterleva de nya reglerna. En utopi, (politikerna skulle kissa på sig i moralpanik inför en "polisstat", javisst, men skulle det funka? Skulle detta skapa fred och frihet och lyckliga människor?

    SvaraRadera
  7. Jag har pratat med Jerzy nu, han säger att det är pojkstreck beroende på utanförskap, fattigdom och Svenskarnas motvilja mot att ta väl hand om dessa snälla gossar.

    Allt är vårt fel, skärpning nu Svenskar!!

    SvaraRadera
  8. Rätt anonym. Det är denna fullkomligt livsfarliga von Oben attityd som jag skyr och varnar för dagligen på min blogg.

    Vad händer? Galningarna försöker skjuta budbärarna.

    SvaraRadera
  9. Jag har varit tyst en stund, då jag ändå har ett liv irl. T ex följa min nioåring till hennes simskola.

    Jag har läst artikeln du länkade till. Och, ja, naturligtvis är en sådan vardag rent för j-vlig.

    Lars, min ö är på det hela taget fredlig, men även här förekommer skadegörelse. Det går t ex inte att lämna en bil på någon infartsparkering över natten, då hittar man den sönderbränd dagen efter. Och det förekommer stöldräder i olåsta garage och uthus.

    /Öbon

    SvaraRadera