torsdag 21 juli 2011

Skamres skambud.


I klassrummet står språkläraren Lena Millinger och skojluggar senegalesiska eleverna när de blandar ihop verben åka och gå.
De utvalda senegaleserna tillhör toppskiktet bland studenterna på universitetet i Dakar. Nu lär de sig svenska för att kunna ta emot beställningar av färdtjänstkunder i Sverige.
Men besvikelsen blev stor när de första lönerna skulle förhandlas.

Då kommer Skamres och skojluggar senegaleserna för att dom inte fattar att dom ska va nöjda med deras skitlöner.


Sydsvenskan svd

3 kommentarer:

  1. Under 2009 åkte jag lite mer än 60 sjukresor som var beställda via nätet. Callcentret var beläget i Moldavien och drevs av Samres. De få gånger jag var tvungen att ringa upp kundservice så kunde det vara problem med kommunikationen. Tänk er då situationen för de äldre, kanske lite "gaggiga" med begränsade språkkunskaper. Klart det skiter sig. Därför sade Stockholms Landsting upp avtalet med Samres och anlitade ett företag som hade sitt callcenter i Sverige.

    Det är så jävla cyniskt och puckat att tro att den här typen av tjänster kan utlokaliseras till utlandet utan större problem. Det är ett jävla problem varje gång någon missar en körning till exvis sjukhuset. Du kan få en ny körning inom 30 - 60 minuter i bästa fall men en ny läkartid kan dröja riktigt länge. Jag hoppas att de lobotomerade asen som tagit detta beslut själva hamnar i knipa och blir tvungna att anlita callcentret i afrika. Men det kommer aldrig att inträffa.

    /Plutten

    SvaraRadera
  2. Där fick jag dig allt att gå igång, Plutten. Jäkligt bra rutet!

    SvaraRadera
  3. Om de nu anställs av ett svenskt bolag, bör inte Samres betala skatt och sociala avgifter och avtalsenliga löner? Det är ju svenska kunder. Sålunda så betalar våra skattepengar hela grejen. Ska då detta företag få fullt betalt och stoppa mellanskillnaden i egen ficka genom en sån här fint?

    Det logiska är ju naturligtvis att Samres antingen betalar vad de skulle betalt en som sitter i Sverige och tar emot samtal eller så ska ju kostnaden för samhället minska lika mycket som mellanskillnaden. Annars är det väl lönedumpning?

    SvaraRadera