onsdag 6 juli 2011

Saxat från en ledarsida i en svensk landsortstidning.


-"Med en sådan politikerexamen har vi undsluppit den förödande flyktingpolitik som praktiserats allt sedan den enormt överskattade Palmes tid."

Dessväre vågar jag inte nämna denne ärlige och sanne demokrats namn.
Vi har sett hur det går för andra svenska sanningssägare som Per Gudmundson, SvD - de hotas av ihjälskjutning.
Av nya svenskar.

10 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-07-06 12:38

    Nä, nu blir det dags för ett brandtal:
    Hur många skulle bli förälder den vanliga vägen om samma prövning och pappersexercis skulle krävas som vid adoption? Hur många skulle bege sig på den törnebeströdda vandringen från ersättare i en kommunal nämnd till partiledare om ett politikerexamen krävdes? Det är redan brist på modiga människor som vågar engagera sig i partier ellar andra folkrörelser, även om framgång (som just nu för MP) genererar tillfälliga toppar, snart kommer där som överallt motgångar som sållar agnarna från vetet.
    Hur många bra läkare går vi miste om för att man får en chans bara vid bästa betyg rakt över? Är en plugghäst den bästa läkaren? Är en politikerbroiler som läsar på för de rätta svaren i ett politikerexamen den politiker vi vill ha? Och vem ska definiera och genomföra examen? I en demokrati måste ju även de vara folkvalda, alltså politiker. Moment 22! Och självvalda eliter som påstår sig vara klokare än den dumma populasen, de har i historiens gång hittills alltid lett käpprätt in i helvetet.
    I en demokrati är den enda med rätt att examinerar politikerna väljaren, vid varje val. Och förbättra politiken, det gör man om man blir medlem/engagerar sig själv i stället för att kasta tomater från åskådarläktaren.
    Gör som jag, bli medlem i ett parti (i Ditt fall SD). Jag har fått ett mycket bra bemötande hos MP, både som människa och för den kunskap jag kan inbringa. Om SD är lika klokt som MP bör Du med Din handlingskraft och lidelse säkert får ett motsvarande positivt bemötande!

    SvaraRadera
  2. Thorsten:
    Vad du skriver kan jag i stort instämma i...Men problemet i dagens Sverige,är att det inte längre finns tillräckligt politiskt intresserade för urval.M.a.o tycks idag vassa armbågar och minimal hjärnsubstans,blivit ett politiskt tvingat plus.Eller som att välja och vraka,mellan pest och kolera på valdagen ! På så sätt blir det också för medierna lätt,att sprida sina sagor och fortsätta sin vänsterindoktrinering ..(inkl.invandringens alla uppfunnena plusfaktorer)

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-07-06 13:30

    Det kan säkert ligga något i det Du säger, men ingen löser problemen åt oss medborgare, det måste vi göra själva. Jag tror ett av skälen för att de bäst lämpade ej väljer politikens väg är att de inte är hårdhudade nog att hela tiden blir granskade av massmedia, som hugger på ytliga misstag snarare än substantiella och av ett debattklimat (behöver jag nämna Lars Berns drapa?) som är obarmhärtigt.

    SvaraRadera
  4. Du har många viktiga poänger, Thorsten, men jag vidhåller precis som Lars, att det verkar vara de som försöker bli rika, mäktiga och leva i gräddfilen, utan utbildning, på andras bekostnad som styr i politiken. Det finns ett fåtal som brinner av ideologisk förändringslusta och brinnande oegennytta.

    PS min fajt för SD, är däremot ideologisk, jag skulle strida lika hårt för vilket parti som helst, som förföljs av illvilliga och förgörande antidemokratiska krafter.
    Jag är inte medlem i något parti.

    SvaraRadera
  5. Heja Thorsten, för din jämförelse med blivande adoptivföräldrars vedermödor.

    Som dotter till två fd fritidspolitiker på kommun- och landstingsnivå, med vardera 25-30 års erfarenhet, tycker jag INTE (ursäkta skriket, skulle hellre fetstila eller kursivera) att det ska vara något slags politikerexamen.

    Det politiska livet, och dit hör allt, om jag får travestera Palme, behöver alla möjliga sorters människor som vill arbeta för politiken. De allra flesta, de under kommunal/landstingsrådsnivå, "tjänar" en symbolisk summa på sina uppdrag. Den summan ska täcka reskostnad och ev ersättning för förlorad inkomst av tjänst.
    Den summan blir sedan beskattad. De som skär guld med täljkniv är få.

    Det fåtal, som du Carina nämner härovan, känner jag inte riktigt till, enl min erfarenhet är många vanliga nämndledamöter just sådana som brinner för sitt uppdrag.

    Däremot vet jag ett antal kommunalråd som blivit maktfullkomliga efter X år. Kanske man skulle införa en lag inom kommunpolitiken, som maximerar antalet valperioder eller år, som man kan sitta som kommunalråd.

    /Öbon

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-07-06 17:49

    Öbon, precis som Du skriver, så förhåller det sig!

    SvaraRadera
  7. Öbon:
    I dag när jag på ålderns höst tittar tillbaka på mitt liv,finns mycket som jag skull göra annorlunda...i mitt nästkommande.Bl.a alla de sammanträden och resorna man gjorde på sin fritid,för mitt dåtida parti.Nu skäms jag över att inte ha ägnat dessa dagar åt min familj.Det tokiga i det hela var ju som du skriver att vi som utgjorde "fotfolket",inte erhöll lön för mödan.Förståndsmässigt undrar jag hur mina dåtida tankebanor såg ut !Har kommit fram till att det berodde på ren naivitet och att jag gärna ville smycka mig med olika uppdrag,inom kommun o.landsting.Ersättningen blev i slutändan ett stort minus.Plus mycket,mycket mer tråkigheter !

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-07-06 22:09

    I min församling finns politiker på kommun/landstingsnivå från V, S, MP och FP. Alla uppriktiga och ärliga engagerade. Likaså har vi två höga statstjänstemän, landshövdingen och sekreteraren i Riksdagens kulturutskott, för dessa gäller detsamma. I går kväll var jag med min dotter på en informell sommarträff med folk från MP, där också någon från C hängde med. Inga gangsters där heller!

    SvaraRadera
  9. Jag tror för det första att det är otroligt stor skillnad på nutid och dåtid.

    Jag talar också utifrån egen erfarenhet, men använder oftast mycket mer generaliserande och svepande penseldrag än vad tex Öbon och Thorsten, för att riktigt tydliggöra min ståndpunkt.
    I det lilla perspektivet har ni säkert helt rätt.

    SvaraRadera
  10. Jag skulle kunna räkna upp ett antal nu verksamma, men det gör jag inte, för då kanske det går att räkna ut min hemkommun. ;-)

    /Öbon

    SvaraRadera