tisdag 19 juli 2011

Politiskt jippo, del två.


Here we go again.
Fyra israeliska fartyg har omringat den franska båten Dignité som är på väg mot Gazaremsan, rapporterar Ship to Gaza-projektets administratörer.

Israel har rätt till full kontroll över vattnet utanför Gaza sedan Osloavtalen, så vad trodde israelhatarna och de politiska extremisterna?
Lägg ner den här mediashowen.


DN svd skanskan GD Svt norran aftonbladet BT corren dagbladet vt

20 kommentarer:

  1. Vad var det att vänta. Feiler och de andra vänsterpajasarna får vänta på nästa års spektakel. Kanske de under tiden tar sig en liten funderare på civila offer i tex Syrien? Nej, där är ju mänskliga rättigheter inte viktiga. Hyckleri hycklera!

    SvaraRadera
  2. Herr Nilsson2011-07-19 13:23

    Varför inte Ship to Nordkorea? Det kan man fråga sig men svaret är uppenbart. Nordkorea har "rätt" politisk färg.

    SvaraRadera
  3. Vilket fantastiskt argument, att man måste vara lika engagerad i alla existerande frågor för att få engagera sig i någon öht. Angående de två ovanstående kommentarerna då. Totalt feltänk, utan att behöva gå in på det specifika fallet. I övrigt är det även lite knepigt att ha samma förväntningar på ett demokratiskt I-land som på tomten Kim Jong Il, men visst.

    SvaraRadera
  4. Soldatmamman kanske är fena på att koka välling till soldatponken, men internationell havsrätt och principen om det fria havet har hon sämre koll på. Vidare har Israel inte "rätt" till något på ockuperat område. Däremot har man skyldigheter som ockuptationsmakt. Skyldigheter som ständigt ignoreras av nuvarande regim.

    SvaraRadera
  5. Ships to gaza är ju bara en provokation, inget annat. Bara för att det är PK här i Sverige att vara negativ till Israel. Nu pratar vi inte rätt till ockuperat land utan ett skepp som vägrar att byta kurs. Hur hade vår flotta regerat? hade dom gjort likadant? jajamensan

    SvaraRadera
  6. Tobbe har alldeles tydligt aldrig spenderat en sekund i flottan. Än mindre behövt fatta beslut om man kan preja civil sjöfart och när. Men det finns ett brinnande intresse att stötta Israels nuvarande regim. Tyvärr räcker inte alltid ett brinnande intresse fór Israel...

    SvaraRadera
  7. Anonym, 15:03. Israel ockuperar inte Gaza sen 2005. Som tack har Hamas och andra ligister skickat in tusentals raketer på israeliskt territorium. Utan dessa raketer hade Gaza inte blockerats. Så enkelt är det, förmodligen alldeles för enkelt för Anonym.

    SvaraRadera
  8. Anonym m.l..
    Om det nu är så viktigt från Europeiska kommunister/islamister att vilja "hjälpa" sina likasinnade,vore det kanske bättre att kompromissa..Israel har erbjudit dem att lossa sin last i Israel el.Egypten och efter normal tullkontroll,erbjuder de sig också att transportera deras gods till Gaza !
    Men kanske finns det liksom från "Frankrike"(i Libyen)vapen i lasten ?
    F.ö är det lätt att sitta här uppe vid polcirkeln,och utan minsta aning om förhållandet i området,jama med vänstern.Faktum är att enbart Israel,har ett s.k "demokratiskt" styre i hela Mellanöstern,liknande vårt..Men inte så vänsterinriktat,men i gengäld religiöst.

    SvaraRadera
  9. Tack för ert stöd åt balans i debatten om Israel.

    SvaraRadera
  10. Anonym 14.28: "Vilket fantastiskt argument, att man måste vara lika engagerad i alla existerande frågor för att få engagera sig i någon öht."

    Är det inte logiskt att vara mer engagerad i stora övergrepp än i små? I så fall är Israel en riktigt svårbegriplig prioritering.

    "I övrigt är det även lite knepigt att ha samma förväntningar på ett demokratiskt I-land som på tomten Kim Jong Il, men visst."

    Varför vill ni då göra om Israel till ett odemokratiskt u-land? Om antisionisternas mål skulle gå i uppfyllelse och Israel skulle gå med på palestiniernas samtliga krav så skulle Israel förvandlas till ett muslimskt arabland. Och det finns ju gott om exempel på hur frihet, demokrati och utveckling prioriteras i sådana länder.

    SvaraRadera
  11. Anonym 15.03, din debatt stinker. Koka soldatvälling åt soldatponken..?
    På ditt sätt att närma dig debatt och argumentation så förstår jag bättre, vilka jippoextremisterna lutar sig mot.

    SvaraRadera
  12. Thorsten Schütte2011-07-19 19:01

    Om man tar ett steg tillbaka och tittar på spektaklet kan man säkert hitta både det ena och det andra att kritisera i "Ship to Gaza". Men det ändrar inte faktum att det måste bli ett slut på detta största utomhusfängelse på jorden!

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte: Vad ska i så fall göras med brottslingarna där?

    SvaraRadera
  14. Thorsten Schütte2011-07-19 19:54

    Det vet jag inte, Hasse, men sedan skoltiden reagerar jag allergiskt mot alla former av kollektivbestraffning!

    SvaraRadera
  15. Thorsten:
    Då kan ett strängt embargo mot Hamas och deras överhet "Brödraskapet",kanske vara ett bra verktyg !!

    SvaraRadera
  16. Alldeles tydligt är det för många som tjänar på att denna konflikt fortsätter i evigheter.
    Ett stopp på raketbesjutningar och ett erkännande av staten Israel hade varit en bra start. Ifall ni vänsternissar tycker Israel beter sig svinaktigt....betänk då hur Hamas/palestina hade uppträtt mot Israel ifall de suttit inne med samma vapenmakt...utplåning?

    /HellBoy

    SvaraRadera
  17. Det blir kanske dags för Israel-hatarna att tänka om, såg just ett inslag i Aktuellt om att islamisterna kommer att ta över i Egypten. Då blir det andra bullar (mullor) i Mellanöstern.

    Kanske bör vi inte vara så naiva i Sverige som Kent Ekeroth (SD) uttryckte det för flera månader sen i riksdagen.

    Och vad händer i de övriga länderna i området?

    Inget favoritscenario de kommande åren, vill jag påstå i alla fall!

    Kalleman

    SvaraRadera
  18. Dessutom har vi flygstridskrafter (Jas), marina enheter m.m. på plats runt Libyen för att hjälpa islamisterna att ta över.

    Varför har så många av våra politiker anammat detta? Ställ frågan till den du röstat på!

    Detta gäller M, Fp, C, KD, S, MP, V.

    En ren katastrof för Sverige och Svenska skattebetalare!

    Kalleman

    SvaraRadera
  19. Bra talat Kalleman!
    Kent Ekeroth ruskade många på huvudet åt när han enträget stod upp och varnade för denna utveckling. I mina ögon inget osannolikt scenario iallafall. "Ställ frågan till den du röstat på", dagens uppmaning!

    /HellBoy

    SvaraRadera
  20. Kalleman/Hellboy:
    Just det ni pekar på är den "svenska sjukdomen",som diagnostiseras genom att prata först och tänka sen.Liksom att alltid veta bäst,och knuffa sig före,för att kunna stå i strålkastarskenet !Sjukdomen drabbar i första hand politiker (se 7-klövern) och har med tilltagande mandatlängd en explosiv utveckling.
    Ett tillfrisknade eller varaktig behandling av denna sjukdom,har trots intensiv forskning ännu inte inneburit några framskred.

    SvaraRadera