onsdag 6 juli 2011

Patrik Sjöberg- en mäktig kravmaskin.


Hur mycket sympati jag än känner för Sjöberg, för att han under flera år blev utnyttjad av sin idrottstränare, så har jag väldiga problem med att förstå den svenska hype som omger mannen idag.
Idag läser vi att Sjöberg "skärper tonen" och kräver en ombudsman för utsatta, inget ont alls i det, tvärtom, men hur blev han plötsligt mannen på allas läppar?
Mannen som alla lyssnar på, mannen som är med precis överallt, mannen som är sidekick i TVs Debatt, och som numera anses allmänkunnig i allt från hur man behandlar fotsvamp till hur nästa rymdraket ska utformas?
Märkligt fenomen.
Men allt tyder på att man kan gå från osympatisk dryg jävel på samhällets skuggsida med kymiga projekt, skatteproblem och narkotikaanklagelser och besserwissrig översittarattityd till rumsren hjälte.
Om svenskarna bestämt att det har varit synd om honom.
Ointressant, ointelligent, obegåvad, symbolen för praktäckel.
Jag är såååå trött på honom.

Expressen DN

1 kommentar:

  1. Sjöberg har aldrig känts som en sympatisk snubbe.
    Jag tror han sett sin chans nu att vända på hela kalaset och bli hela Sveriges mysfarbror.
    Men i själva verket så är det att tjäna mer pengar han är intresserad av. Av nån anledning så verkar denne man jämt ha dåligt med stålars i spargrisen, jag tror han gillar det goda livet.

    Tex att han väntade med att berätta detta tills samma dag som boken släpptes och passade på att säga åt folk att dom ska köpa boken om dom vill veta allt.
    Det får det ju att framstå som att han hellre tjänar pengar än att hjälpa folk.

    SvaraRadera