onsdag 20 juli 2011

Oroande nyheter om Egypten- ur askan i elden?


Historien om det Muslimska brödraskapet börjar 1928, då läraren Hassan al-Banna grundade en rörelse som snabbt spred sig med sin dubbla agenda, en organisation som både är religiös och politisk. Med en tydlig agenda att bygga en islamsk stat grundad på sharialagar, ett lagsystem baserat på Koranens ord.

Egyptens framtid är en sekulär stat.
Ett till Iran, nej, tack!

SVT

2 kommentarer:

  1. Skulle kunna skriva "vad var det jag sade" men undviker det.Kanske de dåtida "hurraroparna" när Egyten skakades av en "revolution" och många trodde på en demokratisk utveckling...nu ser vad upproret ledde till.Än en gång,man kan ALDRIG införa något som liknar västerländsk
    "demokrati" i ett Arabland....Detta insåg jag redan under min yrkesverksamma tid på 70-talet,i flera av de nu "drabbade" länderna..En diktator går och nästa klanledare låter sig utropas till ny !!Det enda som består,är de lagar som Koranen föreskriver,och ingen utifrån kan förändra detta.

    SvaraRadera
  2. F.ö vore det intressant att se de dåvarande förespråkarna för "revoltens" genomförande på bloggen...och hur man ser utvecklingen.
    Vore även av intresse att jämföra det nuvarande tillståndet i Egyten,och det nu rådande i Somalia...Här är det "brödraskapets" folk som med vapen styr ute i landet,medan den s.k lagligt valda regeringen,får hålla sig gömd i Mogadischu.Större katastrof får man söka efter i Muslimska världen !Tältläger med över 300.000 svältande människor,vid gränsen till Kenia.

    SvaraRadera