onsdag 6 juli 2011

Nytolkning.


sven-erik forslin skriver på Fokus:
JULI 1, 2011 KL 09:23
-"Med Social Kompetens menas utvecklad, intränad förmåga att alltid kunna undertrycka, tygla sina känslor, dölja sina innersta tankar och åsikter.
Den socialt mest kompetente är allså en skådespelande skitstövel, opålitligheten in prydno."

Trodde precis, absolut och exakt tvärtom.
Ett mynt, två sidor?

7 kommentarer:

  1. Påminner mig om den svenska sensationspressen.Som bekant påstår en av dem sig "alltid först på plats",den andre "norskägda","med senaste nytt"...
    I dag publicerade den sistnämnda en "sexstory": Lndstingsdir.från Malmö skulle ha gjort sig mödan att åka till Barcelona för ett sådant besök.Själv förstår jag inte varför han inte tog tåget över till Köpenhamn,där det dels vore billigare,dels kunde gjort sig förstådd,när det gällde priset.
    Men den ovan förstnämnda vill ju inte vara sämre.I dag erbjuds man en lott ! Högsta vinsten en provrörsbefruktning ! Personligen skall jag inte köpa någon lott,eller för den delen söka mygla till mig en.Med medge att sådana nyheter berikar svenska folket....Är det kanske ett avsiktligt försök,att fördumma oss än mer ? Som Carina skriver allting har två sidor...

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-07-06 17:45

    Hör jag ordet social kompetens en gång till osäkrar jag min revolver!

    SvaraRadera
  3. Läste just om en lesbisk kvinna som skulle stämma sitt landsting för att hon fått betala sin provrörsbefruktning. Andra kvinnor hade fått sin befruktning betald av landstinget - detta tyckte den lesbiska kvinnan var orättvist.
    Men.
    Visst är skillnaden på att inte ha nån som helst fysisk möjlighet, och att vara helt fysiskt frisk och kapabel att bli gravid, det som måste avgöra om alla andra skattebetalare ska hosta upp slantarna.

    SvaraRadera
  4. Men, är det härligt med glada, okomplicerade, lättillgängliga människor, Thorsten?

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-07-06 22:03

    Ja, det är det. Men socialt kompetent blir ofta påklistrat och ytligt och det inte alltid de socialt kompetenta som får mest gjort på jobbet.

    SvaraRadera
  6. Aha, nu hajjar jag, du talar om "de självgoda lata skitsnackarna ".
    Dom blir man extremtrött på, jag menar såna som tex Hans Westberg VD på Eriksson, som med lätthet och naturlig förmåga får omgivningen att intresserat lyssna och växa.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-07-07 15:33

    Ungefär så, jag tror att arbetsgivarna som bara söker efter "socialt kompetenta" medarbetare som tål stress och klarar att ha många bollar i luften - de går miste om de verkliga begåvningarna!

    SvaraRadera