söndag 10 juli 2011

Nyheten om Sharam och Avisha


finns överallt på nätet nu.

En eller båda två misstänks ha mördat sin sjuårige son i Umeå.

Fortsatta förhör kommer att hållas efter kl 18.00 med försvarsadvokat.
De två personerna,
Shahram Brofe, född 1958
Avisha Hassan Zadeh Youvalary, född 1976, sägs inte vara kända av polisen sedan tidigare.
– Pojken har knivskurits till döds.

Tydligen så har pojken fått mer än ett knivhugg mot hjärtat
Han hittades av polisen efter att grannar hört rop på hjälp.
- Det är inte en olyckshändelse, det här är ett brutalt mord, säger polisen till SVT:s reporter på plats.

SvenskaMord publicerar bilder av de drabbade.

Grymma värld.
vF rapport

26 kommentarer:

  1. Varför publicerar du de drabbades namn? hur kan du spekulera så? FY F*N! Tänk om något liknande hänt dig, skulle du blogga om det då?

    SvaraRadera
  2. Anonym:
    Det finns all anledning att vid ett så gräsligt brott,som att knivdöda en 7-åring,öppet ange vem/vilka som ligger bakom ett sådant brott.F.ö
    vanligt i hela civiliserade världen runt oss...

    SvaraRadera
  3. USA har löst problemet på ett smidigt sätt i media.

    Där publicerar man allting med namn och bild på brottslingar och tecknade bilder på misstänkta, och det för att det ligger i allmänhetens intresse.

    Man slipper spekulationer och forum och bloggar ligger inte före som i Sverige.

    Men det har hänt mycket i Sverige det sista året på den fronten, när media har fått utstå hård kritik.

    USA har även en öppen brottsstatistik vilket minskar ryktesspridningar och missförstånd!

    P G

    SvaraRadera
  4. Anonym, ja, sanningen är ovärderlig för mig vem det än gäller.
    Och PG har rätt.
    Den svenska hariga och förljugna pressen bär skuld i att bloggar på nätet blivit Sveriges sanningssökare och sanningssägare.

    SvaraRadera
  5. Jag vill läsa sanning och slippa läsa mellan raderna. Bra av dig Carina.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  6. Kan inte låta bli att associera till Medeas behandling av hennes och Jasons gemensamma barn, när hon upptäckte att han bedrog henne. Hon gjorde det värsta hon kunde komma på, nämligen mörda barnen.

    Sedan vet jag förstås ingenting om varför just detta skett i Umeå, så min associering kan ju vara helt uppåt väggarna.

    Ännu en sak, jag är inte helt övertygad om att det alltid skulle ligga i allmänhetens intresse att veta de misstänktas namn. Det händer trots allt att en som är misstänkt ÄR oskyldig. Om då hans/hennes identitet är allmänt känd, har man (= media, bloggvärlden osv) förstört den människans liv, samtidigt som man inte har kommit ett steg närmare sanningen eller till en upprättelse för (mord)offret.

    Det är också så lätt att inom bloggvärlden vara anonym, jag är det till viss del här, även om jag genom mina mängder med kommentarer är väl rätt så "känd". Och du Carina går ju ut med ditt eget namn. Men det finns så många andra som sprider sk sanningar, som senare visar sig vara lögner och struntprat.
    Alltså, en viss försiktighet kan vara på sin plats. Yttrandefrihet är inte detsamma som förtal.

    /Öbon

    SvaraRadera
  7. Ps. min kommentar om att en misstänkt kan vara oskyldig, är allmän och gäller inte just detta fall, då det verkar vara uppenbart vem som gjort det.

    /Öbon

    SvaraRadera
  8. mamman var inte ens misstänkt, du har alltså lagt ut en oskyldigs namn, hon var inte ens hemma, utan det var en annan kvinna som också tillhör släkten, som dessutom är släppt och alla misstankar är borttagna ifrå¨n. Du har alltså med eget bevåg bestämt att det ligger i allmänhetens intresse att veta namnen på de involverade och gett helt fel information. Du borde skämmas som leker Gud över andras öden. Respektera pojken genom att låta de kunniga och professionella undersöka. Vi i allmänheten som ej finns i deras närhet har inget med misstankar att göra, vi ska inte spekulera och slänga ut namn okunnigt som du har gjort. Med tanke på att det finns såna som du som slänger ut oskyldigas namn hejvilt så har alla med full rätt att vara anonyma, skydda sig emot lögner som sprids av ren nyfikenhet och slaskbloggare. Kinnans namn är tagen ej från polisens uppgifter utan från det faktum att hon var skriven på samma adress. HUr gör det henne till automatiskt vara den kvinnan som fanns på plats?????????????????+

    SvaraRadera
  9. Hur vidrigt brottet än är ska den misstänkte anses oskyldig tills dess det är avgjort i domstol. Det är bara att polisanmäla sidan (PUL)

    SvaraRadera
  10. Polisanmäl hela nätet, anonym. Slå sen ner alla väderkvarnar och förflytta dig själv som sällsynt bakåtsträvare till 30- 40talet.

    SvaraRadera
  11. #2011-07-11 14:34

    Ja du kära anonym, nästa steg är att censurera internet i Sverige.

    Det har blivit ett mode för vissa grupper att mörka viss brottslighet.

    Det går inte att sopa ett sånt här avskyvärt brott under mattan, alla vet om några timmar.

    Läs på om PUL när ni/du ändå är igång med beskyddarverksamheten!

    P G

    SvaraRadera
  12. Fast det handlar inte om att polisanmäla och cencurera, det handlar om att innan man skriver ut vem som är skyldig till vad, vekrligen ta reda på bakgrudsfakta, för att se om det man skriver är sanning eller blasksnask som inte ens är fullt sant. Carina, försvara inte ditt eget misstag av att lämna ut fel namn med fel anknytnting med ursäkten om åsiktsfrihet. JAg är själv emot att hemlighålla saker, eftersom de inte går i slutändan, öppenhet är av yttersta vikt. Men öppenhet skall baseras på riktig och korrekt information inte fantasifulla spekulationer som inte har någon förankring i verkligheten. dessutom finns det fler än en anonym i detta forum så tala inte om alla som om det vore en. Du har själv valt att folk ska kunna kommentera anonymt. fram med sanningen för all del, men kolla era uppgifter innan ni blint tror på dem. Och hur tror ni att barnen som känner pojken som dog känner sig när vuxna i deras värld spekulerar vilt. När de har en sorg att bearbeta. deras föräldrar läser internet. Det handlar i slutändan om att vi alla har ett personligt ansvar för hur vi beter oss på nätet. Vad ger oss rätten att bete oss mindre värdigt online än offline?? och det har inget med att skydda brott att göra, det handlar om att respektera människor, för det är faktiskt människor involverade och de flesta av de är oskyldiga, enbart en är skyldig, som man kan se idag. varför ska de oskyldiga hängas ut så att man kan gotta sig i andras olycka? det handlar inget om bakåtsträvande. USA är ett odemokratiskt land där det är lagligt att ha vapen hejvilt, att de publicerar namn och undviker spekultaioner är en bra sak, men de publicerar inga namn placerade på en specifik plats före det är vidimerat, men det finns en anledning till varför man inte publicerar namn först och det har med de närmast anhöriga har rätt att veta före dig eller mig. sluta göm er bakom nedtrackande av andra när ni får kritik, ta den positivt och använd den till att förbättra det ni själva förmedlar. Det är inte för eller emot, alla håller med om vissa saker och inte andra saker. Information som publiceras skall vara korrekt, annars kan man tillägga att man inte vet utan bara tror

    SvaraRadera
  13. Q: Polisen förtegen
    Polisen ägnade dagen åt att förhöra grannar och vittnen.
    – Vi vet inte om det varit fler personer inblandade och därför är vi försiktiga med att gå ut med information, säger polisens talesman Dan Andersson. Inte heller vet vi om alla anhöriga är underrättade.

    SvaraRadera
  14. Kvinnan du valt att namnge var på jobbet, det 'är hennes barn som blivit mördad. och du ansåg det försvarbart att slänga ut hennes namn?? Du har själv en son. Men din son fick växa upp och göra egna val om sitt livs risker. Är det verkligen okej att döma en mor när hon nu måste leva med att hon inte kunde skydda sin son så han fick se verkligheten. Är det verkligen Okej att döma en mor till andra främmande människors antaganden om att man har skadat sitt barn, när man ville skydda honom? våga erkänna människa att du gjorde ett misstag. ett misstag av antagande till rätten att förolämpa en mor i sorg efter förslusten av hennes barn. Förtjänar inte Pojken mer respekt? Att främmande människor åtminstone kunde respektera den mor han älskade??

    SvaraRadera
  15. Carina: slå inte ifrån dig, utan ta till dig det som diverse "anonym" skriver härovan. Du kan inte ta ansvar för vad som skrivs på andra ställen på nätet, men du kan ta ansvar för din egen blogg. Det är konstruktiv kritik, inget annat. Lite synd bara att "anonym" åtminstone inte kallar sig för något kodnamn, det hade ju varit lättare att hålla reda på dem.

    Och för att förekomma t ex P G, nej, jag tillhör inte det gänget som "mörkar". Men jag anser att man ska anses vara oskyldig tills man blivit dömd.

    /Öbon

    SvaraRadera
  16. Vilken konstig svenska det blev i sista meningen, ändrade lite och skickade iväg utan att kolla texten. Ska naturligtvis vara " ... man ska anses vara oskyldig ..."

    /Öbon

    SvaraRadera
  17. Nu handlade det ju om att de misstänkta skulle förhöras, och alla vet namnen sedan länge!
    Det är så typiskt när det sker såna här dåd, det ska hittas syndabockar överallt istället för att inrikta sig på själva brottet.
    -------------------------------------------------
    #2011-07-11 15:32 -- USA är ett odemokratiskt land där det är lagligt att ha vapen hejvilt,??? --

    Du menar att det är odemokratiskt att äga vapen och försvara sig eller!?

    Media i USA släpper känsliga uppgifter om brott fortare än den svenska korrumperade vänster-pressen, för där är det en helt annan konkurrens.

    P G

    SvaraRadera
  18. Dessutom var det inte Carina´s egna uppgifter, hon länka till kedjan "Svenska Mord",där man även publicerade bilder...PI hade även dessa uppgifter långt innan.Men naturligtvis försöker vänsterråttor slå mynt,av att mamman var oskyldig.(Pappan utförde själv mordet med mormodern som vittne).Klart nästan alla gladdes,när bombmannen misslyckades på Drottninggatan i julruschen..Men det behövde, ju inte nödvändigtvis skrivas i en kommentar,oavsett om det var en "nybyggare" eller en pursvensk.Personligen föredrar jag den sed som finns i civiliserder länder,där man tidigt går ut med Bild och uppgifter,,,istället för som i Sverige smussla och förljuga all verklighet.

    SvaraRadera
  19. Jag har valt att ha en öppen blogg, jag länkar till mina källor, och publicerar de fakta jag hittar på all annan närpublicering.
    Jag tror på den öppenhet som nutiden skapat. Den/de anonyma som glider runt och hotar folk kommer att bli fortsatt besvikna.
    Detta är ett brott som gripit och berört hela Sverige, en vuxen som sticker en kniv i hjärtat på ett barn. Det finns ett nationellt intresse.
    Och jag är övertygad om att de sörjande kamraterna till den lille pojken precis som alla andra vill veta och få svar. Det är ett sätt att bearbeta och gå vidare.
    Samtidigt som du kritiserar mig, så berättar du initierat om mamman var hon befann sig, och hur hon känner sig.
    Dubbelmoral kallar jag det.

    Dessutom, detta är EXAKT vad jag skrev:
    -"Nyheten finns överallt på nätet nu.

    En eller båda två misstänks ha mördat sin sjuårige son i Umeå.

    Fortsatta förhör kommer att hållas efter kl 18.00 med försvarsadvokat."

    "En eller båda misstänks......"

    Jag har alls inte dömt någon. Och har alltså inget fel att erkänna.

    Nu får ni hejda er, och dämpa hysterin en aning.

    SvaraRadera
  20. Ja det var väldigt vilken hysteri det blev på kommentarerna.
    Det hade varit bättre om hysterin riktats mot gärningen.
    Ett barn mördat av en närstående, hur sjukt är inte det!!!???
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  21. Eller hur, vad är detta för moralpanik från människor som inte ens läst vad jag skrivit.

    SvaraRadera
  22. Gärningen är så ofattbar och självklart avskyr jag den, Eva-Marie. Hur man kan göra så övergår mitt förstånd.

    Men, att nyheten redan är ute på nätet och du, Carina, endast länkar till andra ställen, är inget försvar. Det är som att eftersom "alla andra" redan kör för fort (för att ta ett hypotetiskt exempel), är det ju helt okej att själv köra för fort.

    Du vet ju inte, Carina, hur jag kommenterar detta på andra bloggar. Här kallar jag mig alltid för Öbon, vilket jag också gör hemma på min egen blogg. På andra ställen har jag andra kodnamn. Dock är jag konsekvent i min åsikt att privatspanare kanske inte alltid har rätt och att bloggare har ett eget ansvar för det som skrivs på nätet.

    /Öbon, som nu ska ut på ängarna och ta in hö. För hand. Puh.

    SvaraRadera
  23. Varför publicerar du mammans namn??? Hon har aldrig varit häktad. Mormodern satt en kort stund men släpptes direkt när det visade sig att det var pappan som låg bakom dådet.
    Varför publicerar ingen, jag upprepar INGEN, en bild på den verklige gärningsmannen? VK har en blurrig bild, kan någon avblurra den?

    Tips till alla som publicerar mammans namn, personnummer som misstänkt: Ta bort detta innan ni fälls för förtal!

    SvaraRadera
  24. Bloggare är dagens asgamar. En västanfläkt jämfört med skvallerpressen. Häng ut och lägg ut, allt du kommer över. Skvaller om död, våld, mord och tragedier i första hand. Sant eller ej spelar ingen roll. Bloggen är helig och det är den vi tillber. Amen!

    SvaraRadera
  25. http.facebook.com/carina.norden Kan ha gjort sig skyldig till grovt förtal...

    Källa:
    http://soldatmamma.blogspot.com/2011/07/nyheten-om-sharam-och-avisha-som-uppges.html

    SvaraRadera
  26. Händelsen vilttnar om en vriden rättsuppfattnig om faderskap. efter begränsning av adoption o övergång tilll import av avel, har man inte lyckats omfördela vårdnaden i enlighet med den grundläggande mänskliga faderskapsrätten, och utsätter fäder för grova förnedringsprocesser. Orsaks problemet liksom i hedersmordsfallet förtrycks och fri debatt bestraffas. De samlade fäders värdighet övergripen av den rättsliga processen är så utvecklad att staten vill inte förtydiga självmordsstatisken hos fäder med fråntgen eller begränsad umgängesrätt för fäder med utländsk härkomst.

    SvaraRadera