söndag 10 juli 2011

Nu ska jag berätta om ett under.


Vi jobbar långa dagar här på Rågskär, vår älskade ö, och vi har så roligt med alla våra fantastiska gäster från jordens alla hörn, så vi vill fortsätta med verksamheten länge, länge än.
Men, kropparna.
De tar stryk, det är mycket bärande, lastande och släpande. I bil ur bil, i båt ur båt, och upp och ner för de vackra fladarna många gånger varje morgon, lunch, middag och kväll.
Det gick så långt att jag själv blev liggande nästan totalförlamad från nacke och ner till svanskotan dagen efter ett par 16-timmarspass. Björn oroade sig, och vi började inse att vi måste skynda oss att hitta en lösning för att orka.
När vi funderade drog jag mig till minnes en annons för nåt år sen om en mycket speciell sko. Sagt och gjort, så drog jag mig in till huvudstaden, och hittade en MTB-sko på sportavdelningen.
-Prova att gå fram och tillbaka, sa killen på NK, och jag gick, nä fel, jag svävade, flög, seglade, gled, nä, dansade fram med ett brett saligt leende, och ville aldrig ta av mig skorna igen.
Och sen levde jag lycklig........
Björn noterade mitt livs förändring och rattade båt och bil till NK, sprang upp för rulltrappan och skaffade ett eget par.
Och sen levde också han lycklig, forever-after.

Och detta, det är lika otroligt som sant.

LÄS:
MBT är ingen vanlig sko. Den har en fullständigt unik funktion inbyggd i sulan. Med MBT kan långa dagar på hårda och platta golv förvandlas till skonsamma och aktiverande träningspass som skonar och bygger upp hela kroppen på samma gång. Den stora skillnaden mellan MBT och konventionella skor känns direkt när man sätter på sig ett par MBT: att använda MBT är som att gå barfota på mjuk mossa eller på en sandstrand - en mycket behagligt mjuk känsla som fortplantar sig från fötterna upp genom hela kroppen.

2 kommentarer:

  1. MBT intresserar mig,kan du ange lite mer vilka som tillverkar dessa ?Kanske kan jag då finna dem på närmre håll....

    SvaraRadera
  2. http://se.mbt.com/

    Vet inte exakt var du bor Lars, men har en känsla av att det är i nordvästra Skåne, om så, så finns det dessa affärer:

    Team Sportia Landskrona
    Järnvägsgatan 19
    26132 Landskrona
    Team Sportia Löddeköpinge
    Marknadsvägen 7
    24641 Löddeköpinge
    Skånska Naprapatakuten (Lena Wahlgren)
    Folke Bernadottes väg 443
    25657 Ramlösa
    Rååpunkten (Mats Lundberg)
    Landskronavägen 7A
    25232 Helsingborg
    Tools Verkstadsservice
    Gåsebäcksvägen 10
    25227 Helsingborg
    Skoringen
    Jægersborgs Alle 14
    2920 Charlottenlund
    Frisk & Fräsch
    Björnmarcksgatan 4
    25437 Helsingborg
    Fot & Skospecialisten AB
    Hälsovägen 1
    25221 Helsingborg

    Skorna är dyrare än vanliga skor, men i vårt fall - vi hade inget val. Antingen förlamade av smärta, eller friska och glada.

    SvaraRadera