söndag 17 juli 2011

I mammas Landskrona gör statistikerna glädjeskutt.


HD skriver idag:
Landskrona har de senaste fem åren gjort omfattande trygghetssatsningar för att stävja brottsligheten. Satsningarna som fler poliser, kontantstopp i butiker och tipskampanjer börjar nu synas i statistiken.
Första halvåret i år var det totala antalet anmälda brott 3 285, jämfört med 3 412 första halvåret 2010.
Man får va glad för det lilla...
Eller?
Följer man media, så har man anledning att betvivla den positiva rapporteringen.
Att allt färre vågar anmäla brott eller komma fram som vittnen, är fruktansvärt skrämmande, men bör inte komma som en total överraskning för Landskronas statistiker.
Staden är inte hjälpt av förnekelse och skönmålning.

3 kommentarer:

  1. En småstad med c:a 30.000 invånare har enl. framlagda tal 180 anmälda brott/dag.Men ni som bor i norra delen av landet skall då veta,att Landskrona enbart utgör en sov/boplats,för turistande svårkriminella med arbetsfält över södra delen av landet..Men dessa svåra brott finns inte noterade i hemmaortens brottstatistik.Bankrån,överfall,mord,mordbrand och utpressning hör till daglig meny.För polisen ofta en enkel sak att finna en del av dem,redan på "hemvägen" söderut.De stora summor som lagts ner senaste fem åren,har innburit 1,5 bott mindre per dag !! Sannerligen inte mycket att yvas över...när nya svåra brott av de "nya Landskronaborna" begås i grannlänen...dagligen.

    SvaraRadera
  2. Tack för påfyllnad av viktig kunskap, Lars.

    SvaraRadera
  3. Läste nu på morgonen att antalet smitande från olycksplatser ökar ständigt...I Skåne som utgör c:a 1/5 del av landets totala 10.000 fall,kanske inte så förvånande.Detta p.g.a att vi Skåningar ju nu är en minoritetsart. Resterande 4/5-delar inbillar jag mig att man finner i Södertälje,Rinkeby,Bergsjön med flera orter i anknytning till Ghetton..
    Enl.den sakkunnige polisen som uttalat sig om dessa fega brott,skulle orsaken vara att klimatet "hårdnat" senaste 20 åren...Jo så kan man också uttrycka ett förfall,i samband med utbyte av folkraser...Undrar om överhuvudtaget ett ända sådant skett i Maud O`s hemtrakter ?

    SvaraRadera