måndag 25 juli 2011

Har allas röst i Sverige samma värde?


Hetsen mot oliktänkande har nu, med hets och mobb från gammelmedia och sociala medier, bland annat resulterat i att Sverigedemokraternas partikansli i Kristianstad vandaliserats.

Fasaden har klottrats ned med ”Vi minns Norge” och ett stort anarkistmärke.
En polisanmälan har upprättats.

Majoritetens diktatur tar Sverige till helvetet.


kristianstadbladet SR
PI aftobladet SvD

8 kommentarer:

  1. "When I despair, I remember that all through history the ways of truth and love have always won. There have been tyrants, and murderers, and for a time they can seem invincible, but in the end they always fall. Think of it--always."

    Mahatma Gandhi



    /ingvar (som har viss förtröstan)

    SvaraRadera
  2. Stein Kåre Kristiansen som är politisk redaktør i TV 2 har precis i dagarna talat om Siv Jensen och Frp. Kanske vore det något att undersöka vad de skarpaste hjärnorna inom media i Norge säger just nu. Fast det är så mycket svårare och så många vill skrika högst och tävla om vem som har de bästa kvasi-intellektuella tankarna just nu i Sverige.

    Det är som så att i Norge tycker många som Siv Jensen och hennes parti och hon är rumsren vilket många som hörs "mest" i svenska debatten inte har förstått. Har följt Frp nära för att lära mig och kan med säkerhet säga att jag känner mig tryggare att ett parti som SD och Frp fångar upp personer med extrema åsikter där deras tankar kan kanaliseras och skolas i demokratisk anda än att dessa sitter isolerade framför en dator. Eller vad tycker ni?

    SvaraRadera
  3. Anonym:(23:36)
    "Några som fångar upp extrema åsikter,och kanaliserar och skolar "
    Till vad skall de skolas,lydiga hundar som sitter tyst,när landets "vänsterelit"styr..?
    Nog är det väl så som rubriken anger,allas röst är lika mycket värd...
    Så länge de prydda anarkisterna på mitten/vänsterkanten,(läs de 7 regerande) fortsätter sina angrepp,i alla sina fula former av nedlåtande uttalande/beskyllningar,kommer de som utgör landets opposition kämpa vidare,för det fria tänkandet/ordet !
    Tror inte "Anonym" funderat genom sina rader/ förslag.Vitryssland el.Nord Korea får inte bli en förebild för Europa,än mindre för Sverige..
    Slutligen anser jag mig som SD-medlem,inte som en extrem,(om det var SD du avsåg) fastmer som en motpol till det regeringsystem som idag råder...i Sverige.

    SvaraRadera
  4. Lars, undrar om du läst anonym rätt?
    " Har följt Frp nära för att lära mig och kan med säkerhet säga att jag känner mig tryggare att ett parti som SD och Frp fångar upp personer med extrema åsikter där deras tankar kan kanaliseras och skolas i demokratisk anda än att dessa sitter isolerade framför en dator."

    Att extrema vildhjärnor fostras i "demokratisk anda" är väl en bra sak? Självklart inte till lydiga hundar som sitter tyst.

    SvaraRadera
  5. Det är väl en bra sak att anonym har förtroende för att alla icke-alls-extrema SDare, som du, kan bidra till en demokrtaisering av ev vilsna nättroll, istället för att de sitter ensamma och eldar upp sig till galenskap?

    SvaraRadera
  6. Anonym:(23:36)
    Förlåt att jag var alltför slarvig,när jag läste igenom din kommentar.Naturligtvis kan jag skriva under på stora delar av dina tankar..
    Vad jag tyvärr fäste mig vid,var rädslan att de båda partierna ENBART skulle kunna utgöra en form av avfallskorg.
    Men med en saknad skolning,frodas ju också som du skriver terrorismen.Nu kan jag enbart tala för det program som SD arbetat fram,Frp och deras program är för mig okänt.Men med den statsledning som i dag existerar i Sverige,borde nog alla de partier som kallar sig "demokratiska",söka sig en liknande väg,istället för att söndra väljarkåren.(se gärna Carina`s kommentar ovan om Reinfeldt)

    SvaraRadera
  7. Carina och Lars ÅM. Tack för era kommentarer. Håller med er och har läst och begrundat. Tack för det. Ni har också förstått mig.

    Får återkomma med mer tankar. Känner att jag inte kan skriva mer nu!

    Är en person som alltid håller mig uppdaterad gällande nyheter, men den svenska debatten är just nu bara för mycket för mig.

    Tänker på att en 11-årig pojke i fredags bad för sitt liv samtidigt som det sedan fredagskvällen sitter många välmående (kvasi-)intellektuella personer i Sverige från alla grupperingar och tävlar ungefär som det var och är en tävling som startade 15:26 förra fredagen 22 juli. (Här räknar jag inte in dig Carina så klart...då jag har all respekt för dig och flera andra personer som finns med i svenska debatten).

    Vi har en statsminister som inte syns och vem skall samla landet. Uttrycker stor beundran för Peter Wolodarski som faktist säger det jag själv har tänkt. Det känns hoppfullt att det finns journalister och skribenter som denne man.

    Måste vila litet och samla kraft. Kommer gå in och läsa på denna bloggen och kanske kommentera. Ser fram emot att läsa mer här inne.

    Anonym (23:36)

    SvaraRadera
  8. Tack, anonym. Och återkom gärna!

    SvaraRadera