tisdag 26 juli 2011

Fredrik Reinfeldt, brådis, brådis, gör om - gör rätt, men framför allt: Vakna!


Ingvar tipsar och länkar till Sydsvenskan:
"En dansk muslimfientlig grupp fortsätter vapenträna sina medlemmar. Regeringen är oroad."

13 kommentarer:

  1. Denna avskyvärda Norska mördare som med sin sjuka hjärna trodde sig kunna förändra människors syn på islam genom att brutalt mörda oskyldiga barn och ungdomar har verkligen påtvingat hela den fria världen en enormt stor jävla otjänst.
    Att vi på senare tid kunnat se en liten ljusning vad beträffar den tidigare så dogmatiska strutsmetod som präglat den svenska ihjäl tigandet av ”heders” relaterade brott och att äntligen den naiva ”snällismen” gentemot våra nysvenskar verkade vara på väg att ifrågasättas.
    Allt detta har nu tagit ett stort steg tillbaka.
    Det är både skrämmande och olycksbådande med den brist på förnuft som i dagarna präglar gammelmedia. (Man skulle lätt kunna tro att vänsterpartiet är vårt statsbärande parti, trots att de bara har några få procent av väljarstödet. )
    Ska våra förebilder verkligen vara de muslimska subkulturernas levnadssätt?
    Att FN inte gick med på att förbjuda blasfemi är en ljusglimt i sammanhanget även om den ”nyheten” konstigt nog inte uppmärksammas särskilt mycket här.
    Pratet i media att den islamofobiska högerextremismen ligger bakom de flesta våldsattacker är plötslig det allenarådande. Det stämmer dåligt med alla dagliga notiser och rubriker där vi läser om förskräckliga självmordsbombare som i islams namn mördar oskyldiga människor.

    Alla människor har lika värde (även om alla inte kan få bosätta sig här) mina ögon tåras nu över alla dessa ungdomars död, men samma sorg och förtvivlan kan krama mitt bröst när det gäller oskyldiga människor som brutalt bombas till döds i islams namn.

    Hälsningar från
    Arga tanten

    Ps I vår Nationalencyklopedi finns ordet islamofobi´, rädsla för islam, överdrivna föreställningar om att islam är en religion som leder till negativa beteenden och att muslimers närvaro i ett samhälle utgör en fara.
    Nu har jag väldigt svårt att tänka mig att svensken i gemen är ”rädd” för islam. Ett mer relevant ord i är väl ”ogilla” Att vi helt enkelt inte gillar denna religion som vill ta oss tillbaka till 600 talet.
    Den språkliga konsekvensen i detta absurda sammanhang borde rimligtvis vara att även andra åsikter om religion nämns med samma terminologi.
    Nationalencyklopedins nya ord är alltså: katolikfobi, protestantfobi, jehovas vittnefobi och pingstkyrkanfobi mm (Och vad sägs om ateistfobi? ”ler”)

    SvaraRadera
  2. Arga tanten:
    När jag läst genom dina tankegångar om nya Europas stora gissel,uppenbarade sig ett gammalt ordspråk:
    De problem man inte har,
    skall man inte skaffa sig...
    Nu har vi denna ökande mångkultur över hela kontinenten,och ingen tycks kunna lösa de uppkomna problemen,som den för med sig.
    Vissa av dem är självorsakade av f.d kolonialstater,men till dem kan inte vi i Norden räknas.
    "Brist på förnuft" som du skriver,är troligen enda förklaringen till den ökande eftergivenheten,inför totala undergången.

    SvaraRadera
  3. Reinfeldt framstår som svarta fåret bland Nordens ledare.
    En sådan ledare ett sådant folk?
    Har den påtvingade massinvandringen gjort oss mindre solidariska, till och med likgiltiga inför andra människor?
    Har vi slutat bry oss?
    ”Varje minut dör ändå en oskyldig människa någonstans på jorden, dödad av en galen person som drivs av en grumlig tanke, so what?”
    På tv kan vi se hur våra grannländer hedrar de bortgångna med blomsterhav.
    Här i Stockholm köps det minsann inga blommor!
    Var och lämnade en ros vid den Norska ambassaden i lördags (jag ville göra något litet för att visa mitt deltagande)
    Blev förvånad, först över att det inte var folkvandring dit!
    (det var tomt, bara polisen var där i sin yrkesutföring)
    Och sedan snopen över att antalet blommor, ljus och annat bara var några få!
    Vi tjatas ihjäl och stoppas fulla av ordbajseri och propaganda från gammelmedia, men att genom en enkel handling visa sitt deltagande går tydligen inte för sig…

    SvaraRadera
  4. Anonym 15:13 - kunde skriva 5 A4-sidor som svar till din text, men vill kort bara säga att detta var en bra läsning!

    Var är Fredrik Reinfeldt och varför samlar inte han svenskarna sedan förra fredagen. Det skulle vara mycket intressant att få reda på. Vad jag också förstått är att han inte heller har synts till heller. Kanske stort mordhot hänger över honom, men det måste finnas möjlighet att i allafall visa sig någonstans.

    Till anonym vill jag säga att tack för bra tankar med sunt förnuft direkt från hjärtat!

    SvaraRadera
  5. Anonym (15:13)
    Du sätter tummen i ett märkligt sår..
    Har följt nyhetssändningar ute i Europa.Gemensamt för alla är det stora deltagande som skett,vid Norges olika ambassader.Blomsterhav och brinnande ljus,i vissa t.o.m en form av demonstrationer mot våldet.
    Tror inte det har med Nordiska kylan att göra,man inriktar sig i Sverige tycks det,att i första hand nyttja detta dåd,för egen politisk vinning.Ett förfarande som borde stå i skamvrån...( se gärna svenske Statsministern tillbakahållna ställning kring Norges sorg)

    SvaraRadera
  6. "Tror inte det har med Nordiska kylan att göra,man inriktar sig i Sverige tycks det,att i första hand nyttja detta dåd,för egen politisk vinning.Ett förfarande som borde stå i skamvrån." Precis Lars ÅM!

    SvaraRadera
  7. Anonym (15:49)
    Tack för ditt råd..Men var vänlig att precisera orsaken,så jag inte står liksom "vår" Statsminister och hans politiker,som en fåne i hörnet.

    SvaraRadera
  8. ....jag bara håller med dig därav "Precis Lars ÅM!". Vi är ett folk utan ett politiskt ledarskap och vad som har hänt i Norge visar detta mycket tydligt. Du har kloka åsikter! Ingen skamvrå för dig inte:)! Glömde att det kunde läsas av dig som ironiskt. Det är jag till 100 procent ej. Håller med dig!

    SvaraRadera
  9. Jag börjar tro, Lars, att du blivit så van att få däng på huvudet, så när någon håller med så tror du att någon driver med dig, Du får börja vänja dig vid medhåll, vännen, som omväxling!!!

    SvaraRadera
  10. Arga Tanten, jag bugar, bockar och hyllar!

    SvaraRadera
  11. Fredrik Reinfeldt må inneha många fördelar, men någon bra talare är han definitivt inte.

    Det är sällan eller aldrig man ser Fredrik bli intervjuad utan att han har en hel stab omkring sig med färdiga svar!!

    Täby.

    SvaraRadera
  12. Instämmer Täby. Det är lustigt att en människa som väljer positionen som Sveriges ledare har så sällsynt dålig naturlig läggning för kontakten med media, som ser ut att vilja önska varenda en långt bortiskogen.

    SvaraRadera
  13. Reinfeldt har agerat pinsamt! Även om jag är en av dem som tjänat på jobbskatteavdragen så här långt, skäms jag över att ha en statsminister som talar med uppriktigt engagemang just bara när det handlar om jobbskatteavdragen och som gör sig i princip oanträffbar när något sådant här händer.

    /Öbon

    SvaraRadera