onsdag 20 juli 2011

En gång var jag riksdagskandidat för Junilistan,


sitter jag nu här och skakar sakta på huvudet. Alla de värsta mardrömmar som vi befarade då, om det överstatliga och odemokratiska EU, har besannats.
Nu ska EU:s finansministrar, införa bankavgifter, som ska finansiera inkompetenta politikers misslyckanden - I could have told you so.

Och vad kan vi göra åt detta, mer än att konstatera att politiker är ett elände.
En och annan som Karl Sigfrid lyser som en tändsticka, en kort sekund.
Politiker bör inte få ha hand om ett lands finanser överhuvudtaget, det här är allvarliga saker, det krävs kunskaper och förmågor utöver blaffig retorik och maktambitioner. Titta på Grekland, titta på USA, titta på Italien, titta på Irland, titta på .........


Expressen
SvD

6 kommentarer:

  1. Vad har du för synpunkter på uttrycket: vänster och höger sitter på samma kropp!
    ha en bra dag.

    SvaraRadera
  2. Det är en helt egocentrisk orientering.

    SvaraRadera
  3. ?!ok...utveckla det gärna:)
    Jag hävdar att svensk politik i grunden består av ett enda parti, de olika partiernas inriktning är ganska enkel att summera om man väljer logiskt tänkande.
    Ponera att mitt påstående är riktigt, det skulle betyda att det partiet alltid styr sverige. Om man ser till dagens "blockpolitik" blir denna tes ganska trolig? eller vad tycker du? med tanke på hur socialismen introducerades under omständigheterna då endast två partier fanns torde detta vara fullt möjligt hävdar jag.
    beasvea

    SvaraRadera
  4. Politiker måste alltid anpassa politiken efter förmågan att bli valda. Det gör dem helt olämpliga att ha hand om ekonomin.
    Jo, och det du säger gör ju politiken helt ointressant och opassionerad, hur ska gemene man kunna välja mellan mellanmjölk eller lättmjölk.
    Livsfarligt för demokratin. Därför förordar jag gärna nya partier med nya idéer, för den levande demokratins skull, för öppenheten. Ny Demokrati och Junilistan och SD, partier som brann/brinner, har en annorlunda ideologi och verkligen tror på nånting.
    Inte bara anpassar politiken efter verkligheten vi och alla andra lever i.

    SvaraRadera
  5. Även de har ändrast i den bemärkelsen att de "olika" partierna sköter väljandet på egen hand när det gäller partiledare mm. folkets röst är bortmanuvrerad. En annan lustig sak som aldrig anmäld till KU är hur carl bildt och ewa björling kan åka iväg på bilderbergsmöten som är belagda med uppandeförbud. konspiation mot rikets säkerhet coh politik. dom kan inte ses som "folkvalda"? VAd tror du om ett parlamentariskt styre där varje kommun finns repsenterade? dessa politiker har kommunivånarna själva röstat fram. slopa resten av politiken och låt vaje parti få sitt ansvrsområde, sen kan man rösta om vad man ska göra som är bäst för sverige. bohemian grov där kungen är hedersmedlem eller pados emporio som är medlem. vår politik kommer rasa med börsen inom kort. just nu längar jag dit;) tänk att se bildt,pagrotsky mf i handfängsel och åtalas för förskingring medhjälp till massmord mm mm:)
    beasve

    SvaraRadera
  6. ursäkta stavfelen, är en aning trött. vill du se hur det går i afganistan och svenska soldaters gödsling av opiumfälten kan du titta på liveleak:)

    SvaraRadera