tisdag 5 juli 2011

Det var en gång en Moderatledare och en Miljöpartist.


Gävle Dagblad skriver i en ledarkrönika idag om statsministerns politiska hunger efter att , som Reinfeldt såg det, Moderaterna vunnit valet:
-"Föga överraskande förhandlade Moderaterna efter valet skjortan av de (nu ännu) mindre allianskollegerna.
Ur Syster Hurtigs hus av hö blåstes en infrastrukturministern bort, kvar blev bara en tom it- och regionministerhatt. I Broder Lustigs socialdepartement av pinnar föstes in en bostadsminister, medan Magister Duktigs hus av tegel stod hyfsat opåverkat. Som kompensation för sin generositet gav Reinfeldt sig själv två nya M-ministrar."

Och nu siktar vargen på en ny munsbit, MP.
-Varför har du så stor mun Fredrik Reinfeldt?
-För att jag ska kunna mummsa upp de små partierna, så att bara jag själv kan växa och bli störst, bäst, vackrast och starkast!

6 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-07-05 10:45

    Jag tror att MP blir mindre lättlurat än de andra. Och för att lätta upp stämningen lite grand kan någon lämplig alliansföreträdare tala om för MP att man inte håller med dårfinkar som Lars Bern:
    http://www.newsmill.se/artikel/2011/07/04/milj-partiet-r-en-eko-fascistisk-r-relse
    Jag citerar: "Problemet är bara att den omställning som Miljöpartiet står för kommer att utarma ekosystemet ännu mer och leda till att sådär 90% av alla människor måste elimineras" 90%! Jag påstås alltså vara medlem i ett parti som har massförintelsevisioner som låter Hitler, Pol Pol och Stalin framstå som söndagsskolebarn. Det är fullt i klass med de värsta invektiven mot SD i den svenska debatten.
    I Finland ingår de Gröna, med Maria Wetterstrands make som miljöminister, i regeringen. I Finland räds man inte blocköverskridande samarbete (inte heller i många kommuner och några landsting i Sverige).

    SvaraRadera
  2. Håll i hatten, Thorsten. I politik är uppenbarligen allt tillåtet, vi är många som är förundrade.

    SvaraRadera
  3. Thorsten:
    Medge ändå att utan SD,hade inte MP och de andra vänsterpartierna,kunnat luckra upp de orättvisa reglerna inom sjukförsäkringen...Vad betr. Lars Bern,kan man bara konstatera att ordet "lagom" allt för ofta glöms bort.Inom alla partier finns fanatiker och egoister som söker slå under bältet.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-07-05 11:21

    Ja, SD ska ha en eloge för att kämpa för en återhumanisering av sjukförsäkring och jag har aldrig förordat vuxenmobbningen mot SD där man låter bli att samarbeta på pin kiv.
    Och Lars Bern, han är ju i en klass för sig. Men jag baxnar ändå!

    SvaraRadera
  5. Reinfeldt får bekymmer, Romson svarade på frågan i Almedalen - om det var något parti hon ville avveckla....och hon svarar Moderaterna!

    Moderaterna har redan insett vilken näsbränna de ska få till hösten!

    Och stackars Anders Borg står på knä inför kamerorna och vädjar - snälla kan ingen liera sig med oss innan den store stygge Åkesson äter upp oss!!

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-07-06 09:18

    Spelet framför mikrofonerna och kameror är en sak, det som händer bakom kulisserna en annan. Reinfeldt är nog mycket trött på att i praktiken leda en expeditionsregering, så någonting måste hända!

    SvaraRadera